SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sayıştay'a Cevap Verdik, Sonra..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, “Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü geri çekersek, Anadolu’da 40 tane devletçik ortaya çıkar” dedi.

Batalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan,, beraberindeki vatandaşlarla 3 otobüsle İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nu ziyaret ederek, ünivöersite bünyesinde kurulmasına karar verilen Ziraat Fakültesi ile Su Ürünleri Fakültesi’nin ilçeye kurulması teklifinde bulundu.

Ziyaret esnasında konuklarını Kongre ve Kültür Merkezi’nde ağırlayarak, üniversiteyi tanıtan slayt gösterisi eşliğinde konuşan Röktür Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, İnönü Üniversitesi’nde çok önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, 19 bin öğrenciden yarısının Malatyalı olduğunu kaydetti.

Üniversite –halk dayanışmasına önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Hilmioğlu, “Halktan kim gelirse gelsin, onlara üniversiteye gezdirerek tanıtıyoruz. Türkiye’de ilk kez muhtarlara toplu olarak üniversite gezisini biz düzenledik. Ancak üniversiteyi kötülemek isteyenlerin sesleri daha gür çıkıyor. Üniversiteye görmeyen, tanımayan vatandaşlarımız, kötü niyetli olanların eleştirilerine inanıyorlar” diye konuştu.

“Biz çocuklarımıza adam gibi eğitim vermediğimiz takdirde başımıza her türlü bela gelir” diye konuşan Prof. Dr. Hilmioğlu, İnönü Üniversitesi hakkında Sayıştay tarafnıdan hazırlanan ve bir kısmı AKP İl Başkanı İhsan Koca tarafından da geçtiğimiz aylarda açıklanan Sayıştay raporundaki sorular ile ilgili tarıtşmayla ilgili olarak ise, “Sayıştay denetçileri hükümetin değil, devletin memurlarıdır. Sayıştay’ın sorularını cevaplandırıp gönderdik, şimdi Sayıştay’ın cevabını bekliyoruz. Sonuç geldiği zaman çıkıp son sözlerimizi söyleyeceğiz. Sayıştay’ın 49 sorusundan 1 tanesinin bile devletin bize vermiş olduğu yatırım ödeneğinin harcaması ile ilgisi yoktur” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi’nin Cumhuriyetin iki temel konusu üzerinde çok hassas olduğunu ve bunların birincisinin ulusal sınırlar, diğerini ise ulusal bütünlük olduğunu kaydeden Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, “Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü geri çekersek, Anadolu’da 40 tane devletçik ortaya çıkar” diyerek, herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerekitği mesajını verdi.

Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, İnönü üniversitesi bünyesinde yeni kurulacak olan Ziraat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi’ni Battalgazi ilçesinde faaliyete geçmesini istediklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız