SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayıyı Artırmak İstiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Briç Ligi'ne devam edildi.

Paşaköşkü Briç Merkezi'nde oynanan müsabakalar sonrası bir açıklamada bulunan Briç İl Temsilcisi Bayram Acar, "2009-2010 sezonu Briç Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün faaliyet programında yer alan Briç Ligimizi Malatya Briç Eğitim Merkezi, Malatya Briç Spor Kulübü, Paşaköşkü Briç Spor Kulübü ve Malatya Basketbol Spor Kulübü ile başlattık. Her hafta bir kulübümüzde deplasmanlı olarak müsabakalarımız oynanıyor. 4 kulüp ile Malatya'da gerçekten iyi bir sayıya ulaştık. Doğu ve Güneydoğu'da bu sayıda Briç takımı yok ve Briç ligi oynanan yegane illerden birisiyiz. Bu ligin sonunda, burada dereceye giren takımımız Malatya'yı temsil etmek üzere Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Burada yaptığımız ligle insanlara heyecan yaşatarak, oyuncu sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

Malatya Belediyesi'nden de bir istekte bulunan Acar, "Daha önceki yıllarda Malatya Belediyemizin Fuarcılık Şirketi' nin de destekleriyle Kayısı Festivali Ulusal Briç Turnuvası düzenledik. Ama geçen yıl tam bilmediğimiz nedenlerden dolayı bu turnuva düzenlenemedi. Biz, belediye başkanımızdan bu turnuvanın tekrara fuar kapsamında alınarak, yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan düzenlenen ligle ilgili düşüncelerini aktaran Malatya Briç Eğitim Merkezi Başkanı Ünal Tutar, Malatya'nın Briç sporunda iyi bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, "Hiçbir ilde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Briç sporuna bu kadar katkısı olmamıştır. Çok güzel faaliyetlerde bulunuluyor. Bu desteklerin her zaman desteklenmesini bekliyoruz. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Briç'i bir kahve oyunu değil de bu spor olarak görmesi ve bizleri desteklemesi bizleri çok mutlu etti" ifadesine yer verdi.

Malatya Briç Spor Kulübü Başkanı Duran Kızıldere ise, "Malatya'da derece yaparak, Türkiye Şampiyonasına katılmak istiyoruz. Bu turnuvanın olmasıyla birlikte lisanslı sporcu sayısı da arttı. Basından da bize destek vermesini ve Briç sporunu gündemde tutulmasını istiyoruz. Nüfus sayımıza göre, Malatya'da yeterli Briç sporcumuz yok" şeklinde konuştu.

Paşaköşkü Briç Spor Kulübü Başkanı İbrahim Kadıoğlu da, yeni kurulan bir kulüp olduklarını kaydederek, "Gençlerimize burada kurs vererek, Briç sporuna ilgili arttırmak istiyoruz. Malatya'da Briç sporunda yeterli sayı yok, bunu artırmak için bir çaba içerisine girdik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız