SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sayıyı Bakan İslam Açıkladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:31:41
Sayıyı Bakan İslam Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Malatya’da 13 bin 522 kişiye muhtaçlık maaşı, 8 bin 459 kişiye ise engelli maaşı ödendiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesine cevap vererek, Malatya’da muhtaçlık maaşı alanlar ile engelli maaşı alanlar hakkında istatiki bilgileri açıkladı.

13 BİN 522 MUHTAÇ 

Bakan İslam, “Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılan inceleme sonucunda 2013 yılında Malatya ilinde 65 yaş üzeri muhtaçlık maaşı alan kişi sayısı 13 bin 522’dir” dedi. 65 yaş üstü muhtaçlara ödenen maaş sorusuna ise Bakan İslam, “2014 yılının ilk dönemi için 2022 sayılı Kanun Kapsamında 65 yaş üstü muhtaç güçsüz ve kimsesiz kişilere kişi başına ödenecek aylık miktarı 141. 56 TL’dir” şeklinde bilgi verdi.

MAAŞ ALAN ENGELLİ SAYISI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,  Milletvekili Ağbaba’nın engelli aylığı alanlarla ilgili sorusuna da , “Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılan inceleme sonucunda 2012 yılında Malatya ilinde engelli aylığı alan kişi sayısı 8 bin 70 iken, 2013 yılında bu sayı 8 bin 459’a ulaşmıştır. Malatya ilinde 2022 sayılı kanun kapsamında engelli bireylere ödenen toplam aylık miktarı 2013 yılında 19 milyon 204 bin 806 TL olarak gerçekleşmiştir” dedi.

HABER: Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız