SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sazan Avı Yasağı Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:52
Sazan Avı Yasağı Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Malatya'daki iç sularda avlanma yasağının 1 Nisan'da başlayacağını ve 1 Temmuz'a kadar devam edeceğini bildirdi.

Müdürlüğün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Gıda üretimimizin arttırılması için büyük uğraşlar verildiği ve işsizliğin önlenmesi için nasıl çalışmalar yapıldığı herkesçe bilinmektedir. Değerli balıkçılarımızın da böylesine kazanç mücadelesi içinde olduğunu biliyoruz. Su ürünleri, hızla artan nüfus için hem büyük bir besin kaynağı potansiyeli, hem de insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıda olduğu için; balıkçılık dünyada ve ülkemizde gittikçe daha da önem kazanan bir iş sahası olmaktadır.

Balıkçılığımızın geleceği büyük ölçüde yasaklara uymaktan geçmektedir. Avlanma yasaklarına uyarak üzerimize düşen vazifeyi büyük ölçüde yapmış olacağız.

Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığımızın ve balıkçıların geleceği için konulmuştur.

18 Ağustos 2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 Numaralı Su Ürünleri Tebliği hükümleri gereğince; İlimizdeki iç sularda 1 Nisan - 1 Temmuz 2014 tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır. Amatör ( Sportif ) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğ hükümlerine göre; İlimiz Doğanşehir İlçesi Karanlık Dere ve Sürgü Çayında avlanma tamamen, diğer iç sularda ise 1 Nisan - 1 Temmuz 2014 tarihleri arasında Sportif ( Amatör ) amaçlı da olsa sazan balığının avlanması yasaktır. Genel olarak avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır. 

3/1 ve 3/2 Numaralı Tebliğler ile getirilen yasak, sınırlama ve düzenlemeler hakkında daha kapsamlı bilgi Bakanlığımıza ait internet adresinden (www.bsgm.gov.tr ) veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinden elde edilebilecektir.

- Biz Ve Bizden Sonraki Neslin Geleceği İçin,

- Balıkçılığımızın Geleceği İçin,

- Balık Neslini Yok Etmeyelim

- Avlanma Yasağına Uyalım, Uymayanları İkaz Edelim.

Bütün ikazlara rağmen yasaklara uymayanları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine, en yakın Emniyet ve Jandarma birimlerine, Belediye Zabıta Amirliklerine veya Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığına bildirilmesi önem arz etmektedir. 

Kamuoyuna önemle duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız