SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sazan Avına Yasak

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:07
Sazan Avına Yasak
A- A+ PAYLAŞ

İç sularda 1 Nisan-1 Temmuz 2013 tarihleri arasında sazangillerin avcılığının yasaklandığı bildirildi. 

Malatya Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Gıda üretimimizin arttırılması için büyük uğraşlar verildiği ve işsizliğin önlenmesi için nasıl çalışmalar yapıldığı herkesçe bilinmektedir. Sizin de böylesine bir ekmek ve kazanç mücadelesi içinde olduğunuzu biliyoruz. Su ürünleri, hızla artan nüfus için hem büyük bir besin kaynağı potansiyeli, hem de insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıda olduğu için, balıkçılık dünyada ve ülkemizde gittikçe daha da önem kazanan bir iş sahası olmaktadır.

Balıkçı arkadaş, balıkçılığımızın geleceği büyük ölçüde sizlerin elindedir. Avlanma yasaklarına uyarak üzerinize düşen vazifeyi yapabilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

“Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığımızın ve siz balıkçıların geleceği için konulmuştur”denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

“18 Ağustos 2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 3/1 Numaralı Su Ürünleri Tebliği hükümleri gereğince; İlimizdeki iç sularda 1 Nisan - 1 Temmuz 2013 tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır. Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/2 Numaralı Sirküler hükümlerine göre; İlimiz Doğanşehir İlçesi Karanlık Dere ve Sürgü Çayında avlanma tamamen yasaktır. İlimizdeki diğer iç sularda 1 Nisan - 1 Temmuz 2013 tarihleri arasında Sportif (Amatör) amaçlı olsa da sazan balığının avlanması yasaktır. Genel olarak avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır.

3/1 ve 3/2 Numaralı Sirkülerler ile getirilen yasak, sınırlama ve düzenlemeler hakkında daha kapsamlı bilgiyi Bakanlığımıza ait internet adresinden (www.bsgm.gov.tr ) veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinden edinebilirsiniz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız