SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SBS Hazırlık Kursu Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Sosyel Destek Projesi (SODES) kapsamında 90 öğrenci için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursu törenle başlatıldı.

Devlet Planlama Teştilatı, Malatya Valiliği ve Saadet Eğitim Vakfı işbirliği ile Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Kasabası'nda Hacı Sadettin Dinçer Camii'nin alt kısmında SODES kapsamında düzenlenen Eğitime Tam Destek SBS kursu açılış töreninde konuşan Vali Ulvi Saran, SODES kapsamında ilk etapda 80 proje başlatılıp 7,5 milyon TL kaynak ayrıldığını ifade edip, "Projelere 20 adet daha ekleyip 100'e ulaşarak, Türkiye'de en fazla proje üreten il olduk"şeklinde konuştu.

Herşeyin devletten beklenilmemesi gerektiğini vurgulayan Vali Saran, Sivil Toplum Kuruluşları'nın da vatandaşların sorunlarını gidermek noktasında önemli bir çözüm ortağı olmaları gerektiğini söyledi.

AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz de konuşmasında, iktidarları döneminde BELDES, KÖYDES VE şimdi de SODES kanalıyla birçok hizmletlerin götürüldüğüne dikkat çekip, "Geçen yıl itibarıyla SODES kapsamında birçok eğitimler verilmeye başlandı"ifadelerini kullandı.

Sözü edilen porjenin koordinatörü Ahmet Cageroğlu da, "Vakfımız, en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır bilinci ile hareket etmektdedir. vakfımız genç dimağların eğitimi için imkanlarını seferber etmiştir"diyerek, maddi imkansızlık sebebiyle eğitimine devam edemeyen öğrencilere Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesinde kursu ücretsiz vereceklerini vurguladı.

Konuşmalardan sonra davetliler sınıfları ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız