SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SBS Malatya Birincisi

A- A+ PAYLAŞ

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının dün açıklanmasından sonra, bu sınavda geçen yıl devlet okulundan özel okula geçen M.Tarık Yılmaz'ın Malatya il birinciliğini 500 tam puanla elde ettiği bildirildi.

Ülke genelinde bin 544 adayın tam puan olan 500 puan elde ettiği SBS sonuçlarında Malatya’da da 20’ye yakın 500 puan alan öğrenci bulunduğu öğrenildi. Bu öğrencilerden İlköğretim 6. sınıfa kadar Derme İlköğretim Okulu, 7. ve 8. sınıfı ise Bilim Koleji’nde okuyan M.Tarık Yılmaz'ın Malatya il birinciliğini elde ettiği, Yılmaz’ın okul dışında eğitimini sürdürdüğü Uğur Dershaneleri yetkililerince açıklandı.

Birinciyi çıkaran Bilim İlköğretim Okulları da, okulun SBS başarısı ile ilgili şu bülteni yayınladı:

"Özel Malatya Bilim Okulları bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetini devam ettiren Özel Battalgazi Bilim İlköğretim Okulu öğrencilerinden 4 öğrenci 8.Sınıf SBS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye ve Malatya Birinciliği; 6 öğrenci 1 yanlış, 3 öğrenci 2 yanlış yaparak Türkiye ve Malatya ikincisi olma başarısını elde ettiler. 6,7 ve 8. Sınıf Orta Öğretim Yerleştirme Puanı’nda ise Muhammet Tarık Yılmaz Malatya Birincisi oldu.

Özel Malatya Bilim Okulları Genel Müdürü Ömer Derin yaptığı açıklamada; 8.Sınıf SBS sonuçları ile beraber 500 tam puan alarak Türkiye Birinciliği başarısını göstererek;

M.Tarık Yılmaz 500 Puan 8.Sınıf Türkiye Birincisi
M.Utku Şahin 500 Puan 8.Sınıf Türkiye Birincisi
Z.Azra Boyraz 500 Puan 8.Sınıf Türkiye Birincisi
Nurefşan Türkoğlu 500 Puan 8.Sınıf Türkiye Birincisi
M.Tarık Yılmaz 6-7-8.Sınıf Oyp Malatya Birincisi olan öğrencileri ve sınava girerek başarı gösteren bütün öğrencileri Bilim Okulları olarak kutladıklarını ve başarıda büyük emek harcayan öğretmen ve öğrenci velilerine teşekkürlerini beyan ettiler.

Ayrıca Malatya’da (1-4-7 ve 10.) olarak ilk 10’da 4 öğrencilerinin ilk 20’de ise 7 öğrencilerinin dereceye girdiğini ifade ettiler.

Başarıdan duydukları mutluluğu belirten Derin; 6 Ağustos’ta açıklanacak olan 6 ve 7. Sınıf SBS sonuçlarında öğrencilerinden 8. Sınıf SBS’de gösterilen başarıya paralel bir başarı göstermelerini beklediklerini belirttiler."

Bu arada, Hügem Dershaneleri tarafından yapılan açıklama da, hangi okullarda eğitim gördükleri belirtilmeden, sadece kendi dershane öğrencileri olan Muhammet Canpolat, Emin Keleş, Batuhan Arabacı, Zeynep Tıraşoğlu, Ramazan Denizcan, Yasin Bardakçı, Mustafa Tarkan Fırat, Tuğçe Bozkurt, Büşra Bağlam, Raşid Erol’un 500 tam puan aldıkları belirtildi. Dershane yetkilileri ayrıca SBS’de Malatya’da ilk 20’de 9 öğrencinin, İlk 50’de 25 öğrencinin ve ilk 100’de de 50 öğrencinin kendi dershane öğrencisi olduklarını açıkladılar.

Başarılı olan öğrencilerle ilgili açıklamalar dershanelerden gelirken, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün herhangi bir açıklama yapmaması, öğrencilerin hangi okulların öğrencileri olduğu yolunda bilgi verilmemesi dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız