SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SBS'de Özel Okullar Önde

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:27
SBS'de Özel Okullar Önde
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da öğrencilerin başarısını arttırmak için uygulamaya konulan Başarıya Doğru Projesi çerçevesinde, deneme Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) başarı oranının, yapılan 4 sınav sonucunda yüzde 15-20 nispetinde arttığı bildirildi. Deneme sınavlarında özel okulların önde oldukları görüldü. 

Fırat Kalkınma Ajansı Salonu’nda düzenlenen Başarıya Doğru Projesi SBS 4.dönem deneme sınavı sonuçlarının değerlendirme toplantısında konuşan Vali Vasip Şahin, önce Başarıya Doğru Projesi hakkında bugüne kadar yapılan çalışmaları özetle anlattı. Şahin, “ SBS’de ortalama yüzde 15-20 başarı ilerlemesi var. Bu bizim için ilk sene olması bakamından önemlidir. Sınavlarda diğer illerin gayretleri de önemlidir. Projeler üretiliyor. Sadece bizim başarımız değil, önemli olan Türkiye’nin genel başarısının artmasıdır. Genel olarak baktığımızda daha iyi insan ve öğrenci yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, “Yapılan ortak projelerle başarıyı arttırmanın yanı sıra, öğrencilere belli konularda da eğitim veriliyor” dedi.

Deneme sınavlarında özel okulların önde oldukları görüldü. Başarıya Doğru Projesi SBS 4.dönem deneme sınavı sonuçlarına göre, Özel TED Koleji birinci ve Özel İbrahim Yücel Okulu ikinci oldu.

Başarıya Doğru Projesi SBS 4.dönem deneme sınavı sonuçlarının değerlendirme toplantısına, vali’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ilçe kaymakamları ve milli eğitim müdürleri ile, orta okul müdürleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız