SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şebeke Arızaları Niye Fazla?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya su ve kanalizasyon arızalarından dolayı delik-deşik oldu. 2008 yılı içerisinde 4 bin 207 su şebekesi, 10 bin 451 adet de kanalizasyon arızası meydana geldi.

Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan 2008 Yılı Faaliyet Raporu kitapçığında yer alan bilgilere göre Malatya merkezde toplam 14 bin 658 su ve kanalizasyon şebeke arızası oldu. Günde ortalama 41 adet kanalizasyon ve su şebekesi arızasına; sık sık mecliste görüşülen imar konuları arasında yer alan ve çoğunlukla vatandaşın talebi doğrultusunda kabul edilen ek yoğunluk verilmesi ve yapılan plan tadilatları kararları ile doğalgaz şebekesi döşeme çalışması neden oluyor.

Teknik elemanlar meydana gelen arızalarla ilgili olarak; “Meydana gelen şebeke arızalarının çoğunluğunu insan ve yapı yoğunluğunun sürekli artığı bölgelerde meydana geliyor. Örneğin Fahri Kayahan Bulvarı. Bölge İmar planında 4 katlı olarak planlanmış. Ama 4 kat mı? Hayır. İller Bankası’nın Malatya Belediyesi ile birlikte 1991 yılında başlattığı Kanalizasyon ve Su şebekeleri yenilemesi çalışmaları da bu plana göre yapıldı doğal olarak. Sadece o bölge mi? Hayır. Kent merkezinin getirisi yüksek bölgelerinde şebeke arızaları meydana gelmiş. Belediye Meclisinin verdiği kararlarla sürekli yoğunluk artışı yaşanıyor, döşenen kanalizasyon ve su şebekeleri de bu artışa yetersiz kalıyor.”şeklinde konuştular.

VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN!
Belediye Meclisinin Nisan ayında başladığı yeni dönem ilk toplantısında Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, çoğunluğunu “Ek yoğunluk” konularını içeren İmar konulu gündem maddelerini bir sonra ki toplantıya ertelenmesi önerisine karşı, geçtiğimiz dönemde İmar Komisyonu başkanı olan ve yeni dönemde de İmar Komisyonuna seçilen AKP’li Meclis üyesi Metin Mandal, “ Vatandaş mağdur edilmemeli” gerekçesi ile karşı çıkmış ve aralarında Ek Yoğunluk talebi ile İmar Plan tadilatlarını içeren maddeler kabul edilmişti.

Verilen ek yoğunluklar “hatırlı” vatandaşı mağdur etmez iken, normal vatandaşların mağduriyeti ve Belediyenin kendi bünyesinde bulunan MASKİ’nin iş yükünün artması ile birlikte zaman ve maddi zararları görmezden geliniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız