SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şebeke Çökertildi

A- A+ PAYLAŞ
 
Adana'da kurdukları paravan şirketle, işadamlarını karşılıksız çek verip dolandıran 17 kişilik şebeke çökertildi. Kurdukları paravan şirketlerden birine 'Güven' adını veren şebekenin, 18 firmadan toplam 1 milyon 500 bin liralık dolandırıcılık yaptığı belirlendi. 
 
Adanalı bir işadamının Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuru üzerine soruşturma başlatıldı. Şikayetinde, kendisinden yüklü miktarda mal alan firmanın verdiği çekin karşılıksız çıktığını belirten işadamı, dolandırıldığını söyleyerek yardım istedi. Savcılığın talimatıyla harekete geçen Asayiş Şubesi ekipleri, işadamının elinde tuttuğu karşılıksız çekin izini sürerek şebekeyi takibe aldı. Şebeke üyelerinin 6 ay içinde Adana, Mersin, İstanbul, Antalya, Bursa, Van, İzmir, Gaziantep ve Malatya'da temasa geçtikleri işadamlarından yüklü miktarda mal aldıklarını ve karşılıksız çek vererek onları dolandırdıklarını belirledi. Bu bilgiler üzerine harekete geçen polis, belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda, 'evrakta sahtecilik' ve 'dolandırıcılık' suçlarından çok sayıda sabıkası bulunan ve şebeke lideri olduğu ileri sürülen 36 yaşındaki Sebahattin M. 'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde ele geçirilen malzemeler, sahiplerine teslim edildi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız