SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şebekeye İkinci Operasyon

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:27
Şebekeye İkinci Operasyon
A- A+ PAYLAŞ
Gaziantep polisi, yaklaşık 2 yıldır takip ettiği ve paravan tarım şirketleriyle devleti milyarlarca lira dolandıran şebekeye yönelik üçüncü kez düğmeye basarak operasyon yaptı. 
 
Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan bilirkişi raporları doğrultusunda paravan tarım şirketi kurarak devleti dolandıran şebekeyi çökertmek için çalışmalarına başlamıştı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaklaşık 2 yıldır yapılan operasyonun ilk dalgasında 62 kişi gözaltına alınmış ve 45'i tutuklanmıştı. Operasyonun ikinci dalgasında da 37 kişi gözaltına alınmış, 6 kişi tutuklanmıştı.
 
Yapılan operasyonlara rağmen bazı şahısların aynı şekilde devleti dolandırmaya çalıştığı bilgisine ulaşan Gaziantep polisi, üçüncü kez operasyon için düğmeye bastı. Yapılan incelemelerin ardından Gaziantep başta olmak üzere; Şanlıurfa, Adana, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da bazı adreslere baskın yapıldı. Operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 16’sı savcılık tarafından serbest bırakılırken, 11’i tutuklanma istemiyle "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık-Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarından adli makamlara sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız