SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şebekeye Sondaj Takviyesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:31
Şebekeye Sondaj Takviyesi
A- A+ PAYLAŞ

Kuraklığa bağlı olarak Darende'de bir süreden beri yaşanmakta olan içme suyu sorunu, belediyenin sondaj kuyularından çıkan suları şebekeye vermesiyle çözüme kavuşuyor. 

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Köprügözü mevkisine vurulan sondajdan çıkan suyun şebekeye verildiğini belirterek, sorunları bir bir çözüme ulaştıracaklarını kaydetti.

Darende Belediyesi’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde sondaj kuyusundan çıkan ve saniyede 15 litre debisi bulunan suyun tahlillerinin olumlu çıkması ile şebekeye verildi.

Çıkan suyun şebekeye verilmesi çalışmalarını inceleyen Başkan Eser, “Ülke genelindeki kuraklığa bağlı olarak Darende’mizde yaşanan içme suyu sorununda iki sondaj kuyusundan sular çıkararak güzel bir neticeye ulaştık. Tahlilleri yapıldı, suları sisteme veriyoruz. Sisteme verdiğimiz bu sular sorunu önemli ölçüde çözecektir. İkinci kuyudan çıkan suyu da en kısa sürede sisteme bağladığımızda inşallah evinde su akmayan vatandaşımız kalmayacaktır. Sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Farklı noktalara vurduğumuz kuyulardan güzel neticeler çıkmasını bekliyoruz. Sondaj vurulurken mümkün olduğunca derinlere inerek yeraltı kaynak sularına ulaşıp vatandaşlarımıza sağlıklı ve güzel bir su sunmak istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız