SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şebekeyi Çıkarabilirsiniz!'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 101 adet 100'lük sahte ABD doları ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nce şu açıklama yapıldı:

"Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 14.11.2009 günü yapılan operasyon neticesinde piyasaya sahte para sürecekleri tespit edilen şüpheli dört (4) şahıs yakalanmış ve “PİYASAYA SAHTE DOLAR SÜRMEK” suçundan gözaltına alınmıştır.

Şahısların üst ve işyerlerinde yapılan aramalarda 101 adet sahte 100 lük ABD Doları ele geçirilmiştir.

Şüpheli şahıslar 16.11.2009 günü “TCK 197 (PİYASAYA SAHTE DOLAR SÜRMEK)” suçundan adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle vatandaşlarımızın daha duyarlı ve dikkatli olması amacıyla kalpazanların tuzağına düşerek kanun karşısında suçlu duruma düşmemeleri için banknotları tanımaları ve aldıkları paranın hakiki olup olmadığı konusunda dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Parada sahteciliğe karşı korunmak için paralar son derece gelişmiş emniyet unsurları ile basılmaktadır. Gerçek banknotlar; dizayn renk ve baskı yönünden çok net ve düzgün görünümdedir. Dikkatle bakıldığında kolayca algılanabilecek temiz görünüm yanında elle dokunmak suretiyle de sahte ve gerçek banknotları birbirinden ayırt etmek mümkündür.

SAHTE PARANIN PİYASAYA SÜRÜLME YÖNTEMLERİ
1-Büfe, bakkal ve marketlerden alınan sigara, içki, çerez vs. karşılığında yüksek değerdeki sahte banknot kupürleri verilerek para üstünün gerçek para olarak alınması
2-Akaryakıt istasyonları
3- Sinema,, Tiyatro için bilet
4-Milli Piyango Bayilerine verilmesi
5-Kurbanlık alımlarında
6-Taksi Sürücülerine
7- Gazino ve eğlence yerlerine verilmektedir

SAHTE PARA İLE KARŞILAŞILDIĞINDA NE YAPILMALIDIR?
1-Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyiniz.
2-Şahsın eşkaline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini ve hatta varsa otosunun plakasını ve diğer özelliklerini tespit ediniz.
3-Şahsı mümkünse oyalamaya çalışınız.
4-Bu arada en kısa sürede 155 Polis İmdat’ı veya polis birimini olaydan haberdar ediniz,
5-Sahte parayı görevlilere teslim ediniz.
6-Yapacağınız ihbarın aranan bir kişiyi, şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkartılmasına yardımcı olabileceğini unutmayınız.

İRTİBAT TELEFONLARI
155 Polis İmdat
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü:
Tel:0422 322 3112 Faks:0422 32548 56

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız