SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seçici Davranıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:45:58
A- A+ PAYLAŞ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımı ile açılan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı değerlendiren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "“İşsiz vatandaşlarımızın kendilerini işverenlere tanıtması adına önemli bir fuardı." dedi. 
 
İşsizliğin dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğunu söyleyen Çakır, " Stantlarımızı gezdik Katılan bütün işverenlerimize, esnaflarımıza teşekkür ettik. Birçok firmamıza önemli miktarda iş arayan vatandaşlarımız gelmişler, müracaat etmişler. 50 kişinin müracaat ettiği yerde var. 300 kişinin müracaat ettiği yerde var. İnsanlarımız seçici davranıyor. Herkes mesleğine, yeteneğine, el becerisine göre uygun alanlarda iş arıyor. İşverenle işçiyi buluşturma adına önemli ve güzel bir fuardı. Birçok vatandaşımız sürenin kısa olduğunu ve uzatılması gerektiğini söylediler. İnşallah bir sonraki fuarda daha uzun olur. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen başta valiliğimiz olmak üzere İş-Kur ve Kültür A.Ş.’ye teşekkür ediyorum” dedi.
 
Fuar içinde bulunan Malatya Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM) ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan sergiyi de gezen Başkan Çakır, “Burada başta sanat merkezimiz olmak üzere, halk eğitim merkezimiz, kent konseyimiz, kadın girişimcilerimiz ve yine birçok kadın dernek ve kuruluşlarımız stand açarak bir yıl boyunca ürettikleri eserleri sergilediler. Üretilen eserleri sanat eseri olarak görüyorum. Özellikle Sanat merkezimizde birçok öğrenci yetişti. Tekzip’ten, hat sanatına, bez bebekten, kil şekillendirmeye birçok eseri burada görücüye çıktı. Son 1-2 yıl içerisinde çok sayıda katılımcı oldu. Biz de her yıl bin kişiye hizmet verebilecek şekilde çalışmalar yapıyoruz. Taştepe, Melekbaba, Göztepe gibi mahallerimizde çok amaçlı sosyal tesisleri kullanarak bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Burada üretilen eserlerin hepsi bir birinden güzel çok cüzi fiyatlara satıldı. Kadınlarımızın hepsini kutluyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız