SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçim Cinayeti Davası Sonuçlandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 28 Mart Yerel Seçimleri esnasında muhtar adaylarının yakınları arasında çıkan kavga sonucunda bir kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak görülen davada yargılanan 4 kişiye hapis cezası verildi.

Malatya'ya bağlı Yenice Köyü'nde 28 Mart 2004 tarihindeki muhtarlık seçimi nedeniyle, köy okulundaki oy verme işlemi esnasında eski Muhtar Abdulkadir Gündüz ile muhtar adayı İbrahim Ayaz'ın yakınları arasında çıkan kavgada, Mehmet Gündüz (32), Hacı Bayram Ayaz (48), İsmet Ayaz (36) ve Hayrullah Ayaz (38) tabancayla Remzi Gündüz (24) ile Mehmet Ayaz (28) ise bıçak ve sopa darbeleriyle yaralanmışlardı. Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan yaralılardan Hacı Bayram Ayaz (48) kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sonuçlanan davada mahkeme heyeti, sanıklardan Necip Gündüz'e tahrik altında öldürmeye teşebbüs etme ve tahrik altında adam yaralama iddiasıyla 10 yıl hapis cezası, halen firarda olan sanık Mehmet Gündüz'e tahrik altında adam öldürme gerekçesiyle 13 yıl 4 ay hapis cezası ve hakkında yakalama müzekkeresi olan sanık İbrahim Ayaz'a tahrik altında adam öldürmeye teşebbüs etme ve ruhsatsız silah taşıma iddiasıyla 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi..

Mahkeme heyeti, tahrik altında adam öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezası verdiği davanın tek tutuklu sanığı Remzi Gündüz'ü ise tahliye etti. Remzi Gündüz, Yargıtay kararı kesinleşirse, kalan cezasını çekecek.

Mahkemede yargılanan diğer sanıkların da beraatına karar verildi

Davanın görüldüğü Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Şubat 2005'teki duruşmada çıkan olaylar nedeniyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti davadan çekilmiş ve yerlerine, kararı veren mevcut heyet atanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız