SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Seçim Ekonomisi Uygulamadık'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Seçim ekonomisi şimdiye kadar uygulamadık, Haziran seçimlerinde de uygulamayacağız" derken, Fırat Kalkınma Ajansı çalışanlarına da "Araziye uymayın" uyarısı yaptı.

Malatya Fırat Kalkınma Ajansı'nın binasını törenle açan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bakan Yılmaz, Haziran ayında seçim olacağı ve seçim ekonomisi uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna, "Başbakınımız çok net bir şekilde söyledi. Biz seçim ekonomisi uygulamıyoruz. Seçim ekonomisi şimdiye kadar uygulamadık, Haziran seçimlerinde de uygulamayacağız. Ayrıca yeni bir hükümet de değiliz. 2002'den bugüne kadar seçimler yaşadık, mali disiplininimizi bozmadık.

Borçların milli gelire oranı 2002 yılında yüzde 74 idi. Kamunun milli hasılamıza gelirimize oranı yüzde 74 idi. Bugün itibarıyla yüzde 42'lere doğru gidiyor. 2010 yılında küresel krizin etkilerine rağmen borçlarımız giderek düşüyor. Dolayısıyla seçim ekonomisi uygulasaydık bu iyi hallere gelmezdi ülkemiz. Gayet disiplinli şekilde gelir ve giderleri iyi şekilde organize ederek faiz oranları da düşüyor. 2001 yılında faizlerin bütçeye oranı yüzde 50'nin üzerinde idi. 2002'de yüzde 45'ler civarında idi. Bugün
itibarıyla yüzde 20'nin altına inmiş durumda. Artık tek haneli faizlere doğru gidiyor" dedi.

Bu arada, merkezi Malatya'da bulunan ve Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu Fırat Kalkınma Ajansı'nın personellerine de hitap eden Bakan Yılmaz, "Kalkınma ajansı klasik bir kamu kurumu değildir. Araziye uymayın. Sizde mesaiye göre iş yapma anlayışı olmamalı. İşe göre mesai anlayışı olmalı. Gece gündüz çalışmanız lazım. Ortaya koyacağınız çalışmalar önemlidir" diye konuştu.

Diğer yandan, toplantıda Birleşmiş Milletler (BM) IBM yabancı heyetinin de bulunması nedeniyle Bakan Yılmaz, yabancılara hitaben de İngilizce konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız