SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçim Güvenliği Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Osman Güneş, seçim güvenliği toplantısı çerçevesinde 9 ilin valileri, jandarma komutanları ve emniyet müdürleri ile Diyarbakır Valiliği'nde bir araya geldi.

Seçim güvenliği toplantısı çerçevesinde Diyarbakır'a gelen Bakan Güneş, Diyarbakır, Tunceli, Malatya, Şanlıurfa, Batman, Şırnak, Siirt, Mardin ve Elazığ valileri tarafından karşılandı. Tören mangasını selamladıktan sonra valilik makamına geçen Bakan Güneş, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güneş, kendilerinin bölgesel bir planlama ile özellikle seçim ağırlıklı, aynı zamanda bakanlığın yürüttüğü bir takım hizmetleri ve bu hizmetlerle alakalı teşkilatlarının taşralardaki sorunlarını yakından görmek, bu konularla ilgilenmek üzere bölgede toplantı yapmayı planladıklarını söyledi.

Toplantılardan birini Adana'da, ikincisini Van'da
gerçekleştirdiklerini belirten Güneş, üçüncü toplantılarını da Diyarbakır'da gerçekleştireceklerini ifade etti. Seçimler için alınması gereken önlemlerle arkadaşlarla müzakere etmek için burada olduklarını kaydeden Bakan Güneş, "Maksadımız ülkemizde huzur içerisinde bir seçim gerçekleştirmek. Tüm güvenlik birimlerimizle bakanlık olarak tüm vatandaşların hizmetindeyiz. Onların huzur içerisinde, güvenlik içerisinde demokratik haklarını kullanmaları için ne tür onlara yardımcı olmamız icap ediyorsa o yardımları yapmak ve o tedbirleri almak üzere buralardayız. Arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde vatandaşlarımıza daha çok nasıl hizmet verebiliriz şeklinde olacaktır. Biz bu seçimlerin sükunetle, huzur içerisinde geçmesi için neler yapmalıyız onları değerlendiriyoruz" dedi.

Bakan Güneş, her gittiği yerde vatandaşların mükemmel ve övünülecek bir demokratik olgunluğu olduğunu gördüğünü belirterek, bu anlayış ve sağduyu birçok seçimin nasıl huzur içerisinde gerçekleştirmesini sağlamışsa bu seçimleri de çok rahat ve huzurlu bir ortam içerisinde geçirmelerini sağlayacağını söyledi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güneş, bölgeye ek tedbir diye bir düşüncelerinin olmadığını ve böyle bir hazırlık içerisinde bulunmadıklarını ifade etti.

Bakan Güneş, "Ülkemizin her tarafında hangi tedbiri almamız gerekiyorsa onu alıyoruz. Bazı yerleşim yerlerinde yerleşim birimi sayısı çok dağınık olduğundan bu coğrafi farklılık sebebiyle sandıkların buralarda ilgili seçim kurumlarına gelmesi için arkadaşlarımız daha detaylı programlar yaparlar. Bunların dışında fazladan durup dururken almayı gerektiren bir durumumuz yok. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, devletin kendi kurumları var, birimleri var ve biz bir hukuk devletiyiz. Biz herhangi bir tehdit durumu dile getirilirse getirilsin bunlar benim çok ehemmiyet verdiğim şeyler değil. Devlet olarak gereken her türlü tedbirleri alıyoruz, tehditlere fazla itibar etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bakan Güneş'e Diyarbakır tablosu ve el işlemeli kahve takımı hediye etti. Ardından valilik toplantı salonunda 9 ilin valisi, jandarma komutanı ve emniyet müdürleri ile bir araya gelen Bakan Güneş, burada seçim öncesi ve sırasında yapılması gerekenleri aktardı. Güneş, "Baskı yoluyla seçmenin kararını değiştirme, engelleme, oy sandıkları ile ilgili bir takım olumsuzluklar yapma gibi bir takım olumsuz faaliyetlere, düşüncelere karşı mutlaka çok tedbirli olunacaktır. Bizim her türlü ihtimale karşı tedbirimizin mutlaka olması icap eder. Kimsenin oy vereni etkisi altına alma hakkı da, yetkisi de yoktur, haddi de değildir. Biz güvenlik birimleri olarak bunu sağlamak durumundayız ve sağlayacağız" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız