SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Seçim İçin Son Düzlükteyiz''

A- A+ PAYLAŞ

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, seçimin yakın olduğunu, milletin emaneti ehil olanlara vereceğini bununda Anavatan Partisi olduğunu belirtti. Mumcu, iktidarın ülkeye bir şey vermediğini, ellerinde Anayasayı değiştirecek güçün olmasına karşın yönetmelik bile değiştiremediklerini öne sürdü.

Karayoluyla Elazığ’dan Malatya’ya gelen Mumcu, partisince Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Beraberinde Malatya Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Miraç Akdoğan, Grup Başkanvekili Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş ve il başkanı Soner Gökçe ile birlikte kürsüye çıkan Erkan Mumcu konuşmasının sık sık ‘Vur Vur İnlesin Tayyip Dinlesin' sloganı ile kesilmesi sırasında “Biz kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Beni kışkırtmayın” karşılığını verdi.

“Bizimle gurur duyacağınız günler geliyor İçiniz rahat olsun. Hepimizin tonton amcası Özal’ın dediği gibi. O da öyle söylerdi. Açık açık söyleyeyim. Anavatanın, Anavatanı Malatya’dır. Osmanlı için Söğüt ne kadar önemliyse. Anavatan Partisi içinde Malatya o kadar önemlidir.” diyen Mumcu konuşmasında şunları söyledi:

“Millet siyasetçiden ne ister. Her şeyden önce can güvenliği ister, huzur ister. Bize ‘Çok sert muhalefet yapıyorsunuz’ diyorlar. Muhalefetin serti yumuşağı olmaz. Muhalefetin haklısı-haksızı olur. Eğer dile getirdiğimiz meselelerde haksızsak o zaman söylensin. Haksızsam o zaman söyleyin ben de muhalefet yapmayayım. Yok haklıysam da onun sertliğinden-yumuşaklığından bahsetmeyin.

Biz neyin muhalefetini yaptık. Tüyü yetmemiş hakkını, fakir-fukaranın hakkını ona buna yedirmeyin dedik. Günahtır dedik. Bunun muhalefetini yaptık. Yanlış mı yaptık ?

Dedik ki bu ülkenin insanlarını bölmeyin. Bu milleti alt kimlik-üst kimlik tartışmalarıyla yanlış yerlere sürüklemeyin dedik. İşte burada her bölgeden ve inançtan insanlar var. Burada kardeşlik var.”

Mumcu hükümetin Anayasayı değiştirecek çoğunluğu olmasına karşın verdiği söylmeri yerine getiremediğini de belirterek konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

"Bu hükümet ne dedi? Türbana özgürlük getireceğiz dediler. Meslek lisesindeki öğrencilere haklarını vereceğiz dediler. YÖK’ü kaldıracağız,Üniversitelere adalet getireceğiz dediler. Getirdiler mi ? Peki ne yaptılar? Vatandaş mektep kapılarından geri çevrildi, onların inançlarını sömürdüler. Ama kendi çocuklarını ABD’de okuttular. Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin.
Bu ülkeye reformları kim getirdi? 141-142 ve 163’ü kim kaldırdı? Özal kaldırdı, ANAP kaldırdı.

Özal’ın Anayasayı değiştirecek çoğunluğu var mıydı?
Ama bunların Anayasayı değiştirecek çoğunlukları var. Anayasayı değiştirecek çoğunlukları var ama yönetmenlikleri değiştirecek cesaretleri yok. Bütün sıkıntı burada. Millet bu cesaretsizliği , vizyonsuzluğu bu tamahkarlığın bedelini ödemeye devam mı edecek? O zaman bu iktidar gidecek.

O zaman bu millet ehil olmayanları gönderecek ve emaneti ehil olanlara verecektir. Eline emaneti verdiğinde elindeki emaneti çoluğuna - çocuğuna, akrabasına, partilisine, yandaşına ali cengiz oyunlarıyla peşkeş çekmeyene verecek. O zaman kime emanet vereceksin, emaneti ANAP’a vereceksin, emaneti bize vereceksin.

Artık son düzlüğe girdik Malatyalılar. Seçim yakındır. Bundan sonra ülkenin geleceğini konuşacağız. Bundan sonra Türkiye’nin çaresini konuşacağız. ANAP geliyor içiniz rahat olsun.”

Mumcu, Malatya'ya yapılan tüm önemli yatırımların, Anavatan Partisi ve Turgut Özal'ın eseri olduğunu kaydetti.

Mumcu'nun Malatya gezisine eşi Işıl Mumcu da eşlik etti. Anavatan Partisi Genel Başkanını, Atatürk Spor Salonu'nda ve salon dışında 4 bin dolayında partili dinledi.

BASIN TOPLANTISI..
ANAP Malatya il binasında basın toplantısı düzenleyen Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Erkan Mumcu, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Bence kantarın topuzu kaçtı. Savcı iddianameyi hazırlarken, iddianamede yer almaması gereken isimler yer aldı. Biz iddianame hazırlandığı sırada bu konuyla ilgili tepkimizi dile getirmiştik. Ama maalesef bu isimlerin yer alması bizleri üzdü. Ancak sonradan savcıyı meslekten ihraç etmek de başka yanlıştır. Bir disiplin cezası verilebilirdi. Sarıkaya'nın görevden alınması, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olması vasfına gölge düşürülmüştür. Bu olayda kantarın topuzu kaçmıştır" şeklinde konuştu.

Terörle mücadele yasa tasarısı hakkında da Mumcu, "Ne ana muhalefete ne muhalefete bu konuda bilgi verilmedi. Bundan için hükümetin tutumunu esefle karşılıyorum. Hep gazetelerden duyuyoruz. Muhalefet gazetelerden okumak zorunda değil. Daha dün elimize yazı ulaştığı için henüz inceleyemedim. İnceledikten sonra açıklama yaparım" dedi.

Son günlerde Güneydoğu'ya yapılan askeri yığınakla ilgili PKK'ya karşı askeri kuvvetlerin bir harekat planı olduğunu bildiren Mumcu, "Bu konuda, şu an itibariyle bir şey söyleyemiyorum. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Erken seçimin Türkiye'de her zaman olduğunu, yine olabileceğini kaydeden Mumcu, parti olarak seçime hazır olduklarını bildirdi. "Seçimde ittifak yapacak mısınız?"soruna karşılık ANAP Genel Başkanı, "Resmi olarak ittifak mümkün değil. Ama bizler seçime tek başımıza gireceğiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız