SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seçim Moduna Girmedim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:02:17
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, mecliste görüşülmeye devam eden İç güvenlik yasasına tepki gösteren muhalefeti eleştirerek “CHP ve HDP Milletvekillerinin yasaya karşı çıkmasının nedeni sokaktan gelmeleridir” dedi. 

Milletvekili Mustafa Şahin Battalgazi, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç’ı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Şahin, özellikle son günlerde mecliste tartışılan iç güvenlik yasası ile ilgili açıklama yaptı.

Meclis’te görüşülmekte olan İç Güvenlik Yasayı ile ilgili özgürlüklerin genişletilmesi olarak adlandırdıkları bu yasayı muhalefetin hiçbir zaman etmediğini belirten Şahin, “Biliyorsunuz dokuz seçimi geride bıraktık. Sessiz çoğunluğun çığlığının sesi olmaya çalıştık. Bu çoğunluğunda haklarını koruduğumuz gibi muhalefetinde haklarını korumak bizim görevimiz. Siz bir eylem yapıyorsanız yapmış olduğunuz o hak arayışı içerisinde yüzleri kapalı, ellerinde Molotoflar veya havai fişekler, sapanlarla aranızda yer almaya çalışan sızan insanlara asla ve asla yer vermemeniz gerekir. Ama bugün meclis çatısı altında bakıyoruz çok manidardır başta Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere bu yapmış olduğumuz düzenlemelere karşı çıkıyorlar. Orada bir çatı formülü tekrardan ihdas etmişler. HDP’si MHP’si, CHP’si bu konuda gerçekten bugüne kadar çok ciddi anlamda direnç gösteriyorlar. Ben kesinlikle burada HDP ve CHP kanadındaki Milletvekillerini A’dan Z’ ye haklı görüyorum. Çünkü onlar da sokaktan geldiler. Dün onlar da gerçekten eylemlerde birçok eylemcilerin arasına sızarak onlara destek vererek o poşuluların yanlarına giderek onları kahraman ilan ederek tıpkı gezi olaylarında olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu'daki Kobani eylemleri de başta olmak üzere birçok alanlarda bunların yanında yer aldıklarını görüyoruz. Ama ben MHP tabanının kesinlikle milliyetçi muhafazakar tabanın bunlara hiçbir zaman alet olmadığını ve onların yanlarında olmadıklarını görmemize rağmen çok manidardır şuanda bakıyorsunuz gerçekten meclis çatısı altında MHP de sırf iktidara karşı olsun diye böyle bir cephe içerisinde yer almışlar” dedi.

CHP’ye kapatma davası açılacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Milletvekili Şahin, “Biz iktidarda iken maalesef biliyorsunuz ki 2007 tarihinde yine bugüne kadar vesayetçi anlayışın hakim olabilmesi için hep direnç gösteren CHP menşeli siyaset yapan insanların, kurumların durumdan vazife çıkararak ülkemizde yüzde 50 bugünki rakamlarla, o günki rakamlarla yüzde 47 oy alan iktidarda olan bir siyasi partinin kapatılması için geçmişte olduğu gibi tıpkı Refah - Yol döneminde Refah Partisini kapattıkları gibi Ak Parti’yi de kapatmak isteyen bir takım unsurlar vardı. Biz Ak Parti olarak kesinlikle bir daha demokratik unsurlar içerisinde siyasi hayatını tanzim etmeye çalışan siyasi oluşumların kapatılması ancak 4 yılda bir sandığa gidildiği zaman millet tarafından demokrasi ile geçmiş de olduğu gibi değerlendirilir. Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden CHP’nin o günki CHP olmadığını da bilmemiz lazım. Türk siyasi tarihinde otuz yıldır siyasi hayatımızda bulunan CHP kapatma davasının var olduğu iddiası ile Kemal Kılıçdaroğlu denilen zatın bir ifadesi vardı. Biz gerçekten bugüne kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı bütün söylemlere baktığımızda arkasının boş olduğunu görüyoruz. Birazda iç siyasi hayatının malzemeye dönüştürme olarak görüyorum. Böyle bir şeyin olduğunu bugüne kadar duymadık ama kesinlikle ne olursa olsun Partilerin kapatılmasına karşıyız. Kapatılacaksa milletimize o yetki verilmişse yine milletimizin vermiş olduğu yetki ile sandıkta bunun hesabının sorulmasından yanayız. Bizimde siyasi partilerin kapatılmasında taraf olmamızın razı olmamızı hiç kimsede beklemesin” diye konuştu.

Seçim öncesi gerçekleştirdiği ziyaretlerin seçime yönelik olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Şahin, “Şuanda Milletvekiliyim. Seçim yaklaştığı için seçime yönelik bir yaklaşım mıdır diye kesinlikle anlaşılmasın. Ben seçim moduna girmedim girmeyeceğim de. Normal şartlarda biz 4 yıllığına vatandaşlarımız bizlere bu konuda gerekli desteklerini verdiler. Bizlere kendilerine vekil tayin ederek meclise gönderdiler. Bizde bu 4 yıllık süreyi dolu dolu yaşamak zorundaydık. Bugüne kadar bizim normal yapmamız gereken çalışmalar ne ise onları yaptık. Gerçekten biz haftamızın dört gününde Malatya da üç gününü de ancak Ankara’da geçirme fırsatımız oldu” dedi.

Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç ise “Battalgazi zaten bir marka, marka olmaya da devam edecek inşallah. Sayın vekilimizle de bir dönem daha marka olma yolunda inşallah ilerleyeceğimizi düşünüyoruz. Biz Battalgazi Muhtarları olarak 102 muhtarımızla birlikte vekilimizin her zaman yanındayız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız