SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seçimde Rakibimiz Başbakan"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:09:52
A- A+ PAYLAŞ

Sanayi Esnafı’ndan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, CHP Battalgazi Merkez Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, CHP Yeşilyurt Merkez Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı ve partililer için kahvaltı verdi.

“BAŞLADIĞIMIZ YERDEN ÇOK DAHA İYİ BİR NOKTADAYIZ”

Sanayi Esnafının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltıda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya’da adaylarını ilk açıklayan parti olduklarını ve başladıkları noktadan çok daha ileride olduklarını belirterek şunları söyledi: “Sanayide çalışan, emek veren ve ter akan kimse emeğinin hakkını alabiliyor mu? Maalesef hem sanayide hem de Malatya’da birçok sektörde özellikle tarım sektöründe insanlar haklarını alamamaya başladılar. Değerli arkadaşlar sadece sanayi sektörü değil. Malatya’nın bir çok sektörü git gide küçülmekte. Biz bir yerel seçim dönemi geçiriyoruz. Şunu mutlulukla söylüyorum ki başladığımız noktadan daha ileri bir noktadayız. Beş ay önce ilk adayını açıklayan bizim partimiz oldu. Hem adaylarımızın kişisel özellikleri hem de yapmış oldukları projeleriyle Malatya’da çok önemli bir noktaya geldi. Biz ilçe sayısı bakımından birinci parti olacağız. Onu bilmenizi istiyorum. Büyükşehirde en büyük aday biziz. Bu konuda hepinizin desteğini bekliyoruz” dedi.

“SEÇİMDE BİZİM RAKİBİMİZ BAŞBAKAN VE HÜKÜMETTİR”

Kahvaltıda esnafa bir konuşma yapan CHP Battalgazi Merkez Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya’da seçim çalışmaları kapsamında rakiplerinin diğer adaylar olmadığını, rakiplerinin başbakan ve hükümet olduğunu belirtti.

Kaya: “Biz adaylar olarak diyoruz ki bizim rakibimiz, Battalgazi’de benim rakibim AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan değil. Malatya Büyükşehir’de Hakan İnci’nin rakibi AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır olamaz. Yeşilyurt’ta da Hulusi Porgalı’nın adayı AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat olamaz. Bizim rakiplerimiz hükümeti arkasına almış belediye başkan adaylarıdır. Bütün olanakları kullanan ve bütün resimlerde başbakanın resimlerini kullanan ve başbakanla birlikte fotoğraf çektiren belediye başkan adayları bizim asla ve asla rakibimiz olamaz. Bizim onlardan hiçbir çekincemiz yok. Bizler memnuniyetle şunu görüyoruz ki onların arkasında başbakan ve hükümet varsa bizimde arkamızda halk var. Halkın olduğu hiçbir yerde hiçbir kuvvetin etkisi olamaz”

Kaya Eski Devlet Hastanesi’nin yerine yeni bir hastane yapılması iddiasıyla ilgili olarak, seçim propagandası ve halkı kandırmaya çalışmamalarını umut ederek şunları söyledi: “Biz Battalgazi’yi kültür, sanat ve spor merkezi yapacağımızı ilk günden itibaren açıkladık. Projelerimizin sözünü verdik. Biz dedik ki Malatya’da iki tane devlet hastanesi vardı. Siz iki tanesini yıktınız ve toplam kapasitesinden daha az kapasiteye sahip devlet hastanesi yaptınız. Bende Battalgazi Devlet Hastanesi kuracağım. Dün bir söylenti yayınlandı ve hükümet Battalgazi sınırları çerçevesinde bir tane devlet hastanesi kurmayı düşünüyor. Bende üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim. Üzüldüm çünkü biz söylemeye kadar hükümetten herhangi bir tık yok. Umarım bu bir seçim propagandası değildir. 30 Mart’ta sizleri kandırmaya yönelik bir proje değildir. 30 Mart’tan sonra emin olabilirsiniz ki TOKİ mevcut devlet hastanesini yıkacak. Ve orada konut yeri yapacak. Eğer oraya bir devlet hastanesi kazandırılmazsa biz oranın su konusunda veya diğer belediyecilik hizmeti konusunda yardımcı olmayacağız” ifadelerini kullandı. 

“BÜTÜN VATANDAŞI ZİYARET ETTİK, VATANDAŞLARIN HEPSİ MUTSUZ” 

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı kahvaltı esnasında yaptığı konuşmada tüm esnaf, STK ve vatandaşları ziyaret ettiğini herkesin mutsuz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yüz atmış gündür sahadayız. Kendimizi anlatmaya çalıştık. Kendimizi tanıtmaya çalıştık. iki yüz binin üzerinde el sıktık. Ve gitmediğimiz kapı, mezra, belde bırakmadık. Gitmediğimiz esnaf ve STK bırakmadık. Etrafta hiçbir mutlu insan yok. Peki, bizi idare edenler kim? Yine sizin karşınıza çıkanlar ve sizden oy isteyenler. Peki, mutlu değilsek nasıl karşınıza tekrar çıkıyorlar da her şeyi iyi yaptık diyebiliyorlar. Ben bize oy verin diye gelmedim. Bana oy verin diye gelmedim. Biz sizi aydınlatmak için buradayız”

“SANAYİ ESNAFININ GÜVENLİĞİ YOK”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci’de sanayi esnafının sorunlarına değinerek güvenlik önlemlerinin olmadığını belirtti.

İnci: “Biz bugün sanayi esnafı ile bir araya geldiğimizde sizlerin birçok problemi olduğunu biliyoruz. Şuanda en büyük problemlerinizden bir tanesi güvenlik problemidir. Sanayimizin dokuz, on tane girişi var. Bununla ilgili belediyenin hiçbir önlemi yok. Belediye ne yapabilir? Hizmet yapacak, ihale yaparak güvenlik önemleri alabilir. Sizin çıkışlarınızı düzenleyip oralara birer tane güvenlik koyamaz mı? Bunları siz sanayi esnafı olarak hak etmiyor musunuz? Sizin malınızın güvenliği önemli değil mi? Siz burada oy sahibisiniz. Sizinde evde rahat yatmak hakkınız değil mi? Bu belediye için çok mu zor. Belediye bir ihale yapsa ve yirmi, yirmi beş tane güvenlik elemanı alsa sizin böyle bir probleminiz kalmaz. Ama bu irade ister. Sanayi’de makam aracıyla geçerken ben bu sanayi için ne yapmalıyım? Diye düşünmek ister” İfadelerini kullandı.

Sanayi Esnafı kahvaltısı ardından sanayi esnaflarını ziyaret ederek sıkıntıları hakkında bilgi alan CHP Adayları esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız