SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçimden Sonra Tamammış!

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, parti binasında partililerle yaptığı görüşmenin yanı sıra basına da açıklamalarda bulunurken, İnönü Üniversitesi'nin yeniden gündeme gelen kadro sorununa da değindi ve bu da dahil olmak üzere üniversiteyle ilgili konuların rektörlük seçiminden sonra çözüleceğini söyledi.

Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun görev süresinin dolması, yeni rektörü belirlemeye yönelik seçim sürecinin ilk aşaması olan adayları belirleyecek oylamanın 18 veya 19 Haziran'da yapılacağının açıklanmasından sonra, İnönü Üniversitesi'nin yıllardır süren kadro sorunu yeniden gündeme gelmişti. Hafta içerisinde AKP milletvekili Öznur Çalık ile CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, konuyu kendi çerçevelerinde bir kez daha gündeme getirmişler, Çalık, Milli Eğitim Bakanının konunun 2008'de halli sözünü verdiğini söylemişti.

Bu konu hafta sonunu Malatya'da geçiren Fındıklı'ya da soruldu ve milletvekilinden, sorunun rektör adaylarının belirlenmesine yönelik seçimin ardından halledileceği yanıtı geldi. Fındıklı, seçim öncesinde konunun halledilmesinin, seçimleri etkilemeye yönelik bir çaba olarak nitelendirilebileceği gerekçesiyle, seçim sonrasına bırakıldığını savundu.

NÖBETÇİ VEKİL VE DETAYLAR..
Vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fındıklı, üniversitedeki kadro kanunu ve Akçadağ'daki kağıt fabrikasının kapanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Malatya ziyaretinden çok memnun ayrıldığını belirten Fındıklı, "Üniversitenin yalnız kadro meselesi değil, bazı sorunları var, onlarda çözülecek. Şu anda bir seçim çalışması başladı. Dolayısıyla bu seçim süreciyle ilgili çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bundan sonraki yapılacak faaliyetler oradaki seçimin çok şeffaf olması ve dışardan bir müdahale olmaması lazım, biraz daha sabırlı olun. Üniversitemizle ilgili yaptığımız çok ciddi çalışmalar ve planlarımız var. Üniversitemizi bölgenin yıldızı haline getireceğiz. Malatya sanayisi hakkında sayın bakanımıza bilgiler verdik. Doğu sanayisi hakkında bilgilerinin olması ve doğu ile batı arasında Malatya'nın bir cazibe noktası olması hususunda görüşmelerimiz oldu. Malatya'nın sanayi yatırımları ve genel durumundan sayın bakanımız bir hayli mutlu oldu. Malatya'nın her alanda desteklenmesi konusundaki görüşlerimize katıldı" dedi.

Fındıklı, kapatılan Akçadağ Kağıt Fabrikası ile ilgili olarak kendilerine bir bilgi ulaşmadığını kaydederek, "Fabrikanın kapatılmasına elektrikle ilgili konu sebep olarak gösteriliyor. Onlar teknik konulardır. Fabrikayı ziyaret edeceğim ve konu hakkında bilgi alacağım" diye konuştu.

Fındıklı, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun önergesinin reddedilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanımızın Milletvekilimiz Öznur Çalık'a söz vermiş olması ve de Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun sunduğu önergenin reddedilmesinde hiçbir tezatlık yok. Demek ki Mevlüt Bey'in dediği doğru değilmiş, Öznur Hanım'ın dediği doğruymuş. Haziran sonunda üniversitede seçim çalışmaları başlayacak. Ondan sonra üniversiteyle ilgili çok ciddi çalışmalarımız olacak. İnönü Üniversitesi bölgenin yıldızı haline gelecek, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kadronun verilip verilmemesi Rektör Hilmioğlu'na bağlı değil. Şu anda verilen kadrolar hep tartışma konusu olacak. Seçim süreci içerisinde yapılacak bu tür girişimler tartışma yaratır. Üniversiteyi siyasetten arındırmamız lazım. Dolayısıyla seçimlerin bitmesini beklemek en hayırlısıdır. Şu anda verilecek olan kadro seçimlere müdahil olmuş olur."

Hükümetin gündeminde Türkiye'nin laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu dünyaya duyurmak olduğunu söyleyen Fındıklı, "Hükümetin gündeminde, Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine sokma çabası vardır. Dolayısıyla bu kadar güçlü bir hükümetin bu kadar ufak işlerle ilgileneceği doğru değildir. Üniversiteyle ilgili problemleri arkadaşlarımız çözerler. Herhangi bir şahsın üzerinden üniversite politikalarını yürütmek mümkün değil. Şahıslar üzerinden kurumları değerlendirmeyiz. Kurumlar kalıcı, başlarındaki amirler değişebilir, bunlar bizim politikamıza etki etmez" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız