SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçime İtiraza Red

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 6 Ocak günü meslek komitesi ile oda meclisi üyelerinin belirlenmesine yönelik oylama ile başlayacak olan seçim sürecine yapılan itiraz mahkemece reddedildi.

İTİRAZ EDİLMİŞTİ..
TSO seçimlerinde aday olmayı düşünen işadamı Enver Gülalioğlu, TSO'nun seçim sürecinin 6 Ocak'ta başlayacağına dair açıklamanın ardından, bu sürenin yeterli olmadığı, yeterince duyrulmadığı, ayrıca odanın mevcut yönetimi tarafından seçimlere ilişkin bilgi ve belgelerin gizlediği gibi iddialarla 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuş "Seçimlerin İptali ile İhtiyati Tedbir" talebinde bulunmuştu.

3. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği, bu talebi yerinde görmeyerek reddetti.

6 OCAK'TAKİ SEÇİMLER..
Seçim sürecine ilişkin itirazın reddedilmesiyle birlikte, oda seçimlerinin 6 Ocak'ta yapılacağı bildirildi.

27 meslek grubuna mensup toplam 3 bin 721 oda üyesinin Salı günkü seçimlerde oy kullanacakları bildirildi. Üye sayısı 30 ila 100 arasında değişen meslek gruplarının üyelerinin 5 Meslek Komitesi ve 2 Oda Meclisi Üyesi, üye sayısı 101'den yüksek olan meslek grubu üyelerinin ise 7 meslek komitesi ve 3 oda meclisi üyesi seçecekleri belirtildi.

Oylamanın, 09.00- 17.00 saatleri arasında Tİcaret ve Sanayi Odası binasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu seçimlerde belirlenecek olan toplam 73 oda meclisi üyesinin de, 13 Ocak günü odanın 11 kişilik yönetim kurulunu belirlemek üzere oy kullanacaklar. Oda meclisi üyeleri arasından belirlenecek olan 11 kişi de daha sonra kendi arasında oda başkanını seçecekler.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odaı'nda, halen yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdüren Hasan Hüseyin Erkoç dışında "adayım" diyen bir isim bulunmuyor.

HABER: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız