SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçimi Unuttular mı?!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı tahmini bütçesi 36 milyon TL olarak kabul edildi. Genel seçimlerin yapılacağı bu yılda, öngörülen bütçenin, 2010'da gerçekleşenden çok daha düşük olması dikkat çekerken, seçim yılı olması nedeniyle bu bütçenin ek ödeneklerle revize edilebileceği belirtiliyor.

Malatya İl Genel Meclisi Kasım ayı çalışmalarına Kurban Bayramı'ndan sonra yeniden başladı. İl Genel Meclisi'nde 2011 Yıl tahmini Bütçe görüşmeleri başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Nacı Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisinde bütçe komisyonunun 2011 yılı tahmini bütçe raporu okundu.

Raporda, vergi gelirleri 11 bin Tl, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri 1 milyon 476 bin TL ve diğer gelirlerde 34 milyon 513 bin TL olmak üzere 2011 yılı tahmini bütçe toplam 36 milyon TL olarak kabul edildi.

İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı tahmini bütçe gider tahminleri ise şu şekilde; Valilik Özel Kalem 400 bin TL, İlçe Özel İdareleri 1 milyon TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü 9 milyon 500 bin TL, Bilgi İşlem Müdürlüğü 100 bin TL, Yazı İşleri Müdürlüğü 800 bin TL, Destek Hizmetleri Müdürlüğü 800 bin TL, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü 100 bin TL; Mali Hizmetler Müdürlüğü 3 milyon TL, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 1 milyon TL, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 4 milyon 500 bin TL, Etüt Proje Müdürlüğü 750 bin TL, Hukuk Müşavirliği 200 bin TL, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü 1 milyon TL, İşletme Müdürlüğü 6 milyon 500 bin TL ve Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü 6 milyon 350 bin Tl olmak üzere 36 milyon TL gider.

Bütçe gelir ve gider kalemlerinin ardından 2011 Yılı bütçe kararnamesinin görüşülmesine başlandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Bu hafta bütçe görüşmelerini tamamlamayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl otel satışından 10 milyon TL ve Valiliğinde 10 milyon TL borçlanması ile 2010 yılı bütçesi 55 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Bu yıl borçlanma ve ek gelir olmadığı için 2011 yılı tahmini bütçesi 36 milyon TL olarak planlamıştır. Tahmini bütçelerin gerçekleşme oranları çok önemlidir. 2011 yılında ek gelirler elde edilir diye düşünüyorum. Akpınar girişindeki özel idareye ait işhanının satışı planlanıyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız