SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seçimin İptalini İsteyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:25:01
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun, 44 oy farkla CHP adayının kazandığı Hekimhan Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili oyların yeniden sayımı yönünde İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından yaptığı açıklamada, bu kez seçimin iptali için başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

Hekimhan'da, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Belediye Başkanlığı seçimini, AKP adayı Kemal Deniz'den 74 oy daha fazla alan CHP adayı Ali Seydi Millioğulları kazanmıştı. AKP, iptal edilen 599 oyun yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurmuş, bu başvurunun kabulüyle iptal oyları yeniden sayılmış, bu kez CHP adayının 44 oy farkla kazandığı anlaşılmıştı. AKP, bu sonuç üzerine, ilçenin tüm oylarının yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvurmuş, İl Seçim Kurulu da bu başvuruyu kabul edince, oylar yeniden sayılmak üzere Malatya Adliyesi'ne getirilmişti. CHP ise, İl Seçim Kurulu'nun bu kararının iptali için YSK'ya başvurmuş, YSK başvuruyu kabul edince, seçimi Millioğulları'nın kazandığı bildirilmişti.

AKP İl Başkanı Tüfenkçi, Hekimhan'da seçimin iptal edilmesini ve yenilenmesini isteyeceklerini, bu taleple Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız