SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçimlerde Usulsüzlük İddiası!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:46
Seçimlerde Usulsüzlük İddiası!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 22 Şubat 2014 tarihinde yapılan Battalgazi Ziraat Odası seçimlerinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yapılan başvuru sonrası, savcılık soruşturma başlattı.

Battalgazi ilçesinde yapılan seçimlerde Mehmet Başar, Şinasi Sucu ve Recep Akkuş, Battalgazi Ziraat Odası başkanlığı için yarışmıştı. Kongrede 92 delegeden 40'ının oyunu alan Mehmet Başar yeniden başkanlığa seçilirken, Şinasi Sucu 31, Recep Akkuş ise 21 oy almıştı.

İsimlerinin delege listesinden silindiğini savunan bazı çiftçiler, kongreden sonra Malatya Adliyesi’ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yapılan seçimlerin usulsüz olduğunu ileri süren çiftçiler savcılığa verdikleri ifadelerinde, ziraat odasına kayıtlı olunması için bizzat çiftçilik yapılması gerektiğini, ancak bazı isimlerin usulsüz olarak delege yapıldığını savundular.

Savcılığa verilen dilekçelerde Cevherizade, İskender, Kernek, Yıldıztepe, Küçük Mustafapaşa, Nuriye, İzzetiye, Şehitfevzi, Hasan Varol ve İstiklal mahallelerinin muhtarları ile bazı delegelerin çiftçilikle uğraşmadıkları halde mevcut başkan Mehmet Başar’ın arazisini kiralamış olarak göründükleri ve bu şekilde usulsüz olarak delege yazıldıkları iddia edildi.

Savcılığa müşteki sıfatıyla ifade veren 6 çiftçi, Mehmet Başar’ın, çiftçi olmayan şahıslar delege yazılarak seçimleri usulsüz olarak kazandığını ileri sürdü.

Hazırlık savcısı tarafından ifadeleri alınan çiftçilerin şikayeti üzerine, Battalgazi Ziraat Odası seçimleri ile ilgili soruşturma başlatıldığı ve iddiaların gerçekliğinin öğrenilmesi adına seçimlerle ilgili evraklara el konulduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız