SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Seçmekte Zorlandık'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın düzenlediği "Tarım ve İnsan" konulu 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı Yenimahalle'deki tesislerindeki törende, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanı Recep Tezgel, jüri üyelerine teşekkür ederek, yarışmanın amacının tarımsal kültür bilinci oluşturmak olduğunu belirtti. Tezgel, yarışmaya 480 katılımcı tarafından 2 bin 98 eser gönderildiğini belirterek, "Ekim ayından itibaren eserler sergilenmeye başlayacak. En yaşlı katılımcı 88 yaşındaki Mehmet Biçer, en genç katılımcı ise Ardahan'dan katılan Sinan Bertan Tuna'dır. Yarışmaya 68 il katılmıştır. En çok katılanlar mühendislerdir" şeklinde konuştu.

Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç, yoğun bir katılım olduğu, seçim konusunda zorlandıklarını belirterek, "Gelen eserler bu sene daha hazırlıklıydı. Seçmekte zorlandık" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Savaş Fotoğrafçısı Coşkun Aral da, bugüne kadar çok farklı birçok yarışmaya katılımcı, jüri üyesi olarak katıldığını söyleyerek, "Türkiye'deki çalışmalara bakarken kıskandım. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı kutluyorum, hem böyle bir yarışma açıp Türk tarımını tanıttığı hem de Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunduğu için. Umarım diğer bakanlıklar da böyle şeyler yaparlar" dedi.

Denizbank ve Canon MasDeha'nın sponsorluğunda düzenlenen ulusal yarışmada genel kategoride birinci Erden Cantürk (Bursa), Mehmet Arif Yavuz (Van) ve Melih Suzar (Kocaeli), ikinci Mehmet Koru (Konya) ve Ahmet Fatih Sönmez (Van), üçüncü İsmet Danyeli ile Halil Sarıkaya oldu. Çiftçi Özel Ödülüne Ömer Pek (Kocaeli), M. Orhan Alkaya (Malatya) ve Ali Türkoğlu (Mersin) layık bulunurken, Öğrenci Özel Ödüllerini Hasan Cabul (Elazığ), Burcu Emektar (Kocaeli) ve Ezgi Korkmaz (İstanbul) aldı. Tarım ve Köyişleri
Bakanlığı Personeli Ödülünü Ömer İnce (Balıkesir), Remzi Çetin (Mersin), Mehmet Haras (Kırklareli), Denizbank Özel Ödüllerini de Nadire Günday (Aydın), Eyüp Karakuş (Mersin), Erol Ayyıldız (Kocaeli), Nuri Çorbacıoğlu (Kayseri), Sezgin Gül (Denizli), Ferhat Çağlar (Rize) ve Ali Mermertaş (Trabzon) paylaştı.

Yarışmanın jüri üyeleri şu isimlerden oluştu:

"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanı Recep Tezgel, Uluslararası Savaş Fotoğrafçısı ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlileri Mehmet Arslan Güven ve Dr. Serhat Kaymas, Yayın Dairesi Başkanlığı Yayın Programlama Şube Müdürü Ali Metin ve Denizbank Kültür ve Sanat Danışmanı Perihan Yücel."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız