SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçmen Listeleri Askıda

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:56:51
Seçmen Listeleri Askıda
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen listelerinin askıya çıktığı ve 9 Temmuz akşamına kadar askıda kalacağı bildirildi. 

İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacakların isimlerinin yer aldığı seçmen listelerinin muhtarlık bölgelerinde askıya çıktığını söyleyen Malatya merkez ilçe Battalgazi İzzetiye Mahallesi Muhtarı Aleaddin Aktaş, “Seçmen askı listeleri ise 2 Temmuz Çarşamba saat 08.00'den itibaren güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı. Muhtarlıklara listeler asıldı. Listelere itiraz ve güncelleme olması halinde askı süresinde başvurulabilecek. 2 Temmuz Çarşamba gününden itibaren seçim takvimine göre muhtarlık bölgeleri seçmen listeleri askıya çıkarıldı. 9 Temmuz Çarşamba gününe kadar askıda kalacak. Bu süreç içerisinde her zamanki gibi adresinde değişiklik olan vatandaşlar bir belge ile yani doğalgaz, elektrik, su faturası gibi bir abonelik belgesiyle bağlı bulundukları nüfus idaresine başvurmaları durumunda 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde nerede oy kullanacaklarını nüfus idaresi aracılığıyla ayarlayacaklar. Listeler askıya gidildikten sonra bu işlemler devam etmeyecek sadece seçimden önce 18 yaşını dolduranlar otomatikman seçmen durumunda olacaklar ama 9 Temmuz’da seçmen hareketleri bitecek” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız