SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sefer de Azaldı, Yolcu da

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:48
Sefer de Azaldı, Yolcu da
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) istatistiklerine göre, havayolu ile ulaşımda Malatya’nın yolcu sayısında, geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 8 oranında azalma yaşanırken, uçak trafiğinde ise yüzde 6 oranında düşme gerçekleşti.  Türkiye’nin genel olarak hava yolunu kullanan yolcu sayısı ise geçen yılın Ocak ayına göre bu yıl 9.4 oranında artış gösterdi. 

YOLCU SAYISI DÜŞTÜ

DHMİ istatistiklerine göre; Malatya Havalimanı’nda geçtiğimiz yıl Ocak ayında; 55 bin 623 iç hatlarda, 536 dış hatlarda olmak üzere toplam 56 bin 159 yolcu giriş ve çıkış yaptı.  Ocak 2015’te ise, 51 bin 325 iç hatlarda, 209 dış hatlarda olmak üzere toplam 51 bin 534 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Geçen yılın Ocak ayına göre, bu yıl 4 bin 625 yolcu azalması ile yüzde 8 oranında azalma yaşandı.

UÇAK SAYISI DA DÜŞTÜ

Malatya Havalimanına iniş ve kalkış yapan uçaklarla ilgili DHMİ istatistiklerine göre ise Ocak 2014’te  611 iç hatlarda, 7 dış hatlarda olmak üzere toplam 618 uçak iniş ve kalkış yaparken,  Ocak 2015’te ise 576 iç hatlarda, 2 dış hatlarda olmak üzere 578 adet uçak trafiği yaşandı. Malatya Havalimanında uçak trafiğinde ise yüzde 6 oranında bir azalma yaşandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız