SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Seferber Olacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, 22 Temmuz genel seçimlerinin ardından AKP'nin yeni milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile partililerin katıldığı bir yemek verdi.

Reyyan Düğün Salonu'ndaki yemeğe AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak, Mehmet Şahin, İl Başkanı Ahmet Çakır, Merkez ilçe başkanı Celal Ekici, il ve merkez ilçe örgütü, 7. sıra milletvekili adayı Abdullah Eraslan, bazı aday adayları, Gençlik ve Kadın Kolları yönetimi ile partililer katıldılar.

Yemeğe ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten özetle şöyle:

"Belediye Başkanı H.Cemal Akın, yemekte yaptığı konuşmada, 22 Temmuz Pazar günü yapılan milletvekili genel seçimlerinde demokrasimizin önemli bir sınavı başarı ile vererek, ulaştığı olgunluk seviyesini tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve Malatyamız’a hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Akın, “Sandıktan birlik ve beraberliğimiz, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz daha da güçlenerek çıkmıştır.

Bu nedenle Sayın Başbakanımızın dediği gibi ben de diyorum ki, bu seçimde kazanan milletimiz olmuştur, geleceğimiz olmuştur, güven ve istikrar olmuştur.

Milletimiz, güven ve istikrar içinde Ak Parti ile durmak yok, yola devam, kararı vermiştir” dedi.

Türkiye’nin AK Parti’ye % 50 civarında destek verirken Malatya’nın bu destek ve coşkuya yine lider olarak olarak katılan illerin başında yer aldığını kaydeden Başkan Akın, “Malatyamız, % 67’ lik oy desteği ile istikrar ve güvene en fazla omuz veren ilk dört il arasında yer almıştır.

Bu saygı duyulacak, alkışlanacak destek elbette karşılığını bulacak, ilimize hizmet ve yatırım olarak dönecektir. Malatya’ya hizmet için hep birlikte seferber olacağız” dedi.

Konuşmasında Belediye olarak yaptıkları önemli hizmetler hakkında kısa bilgiler de veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, göreve geldikleri günden buyana hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadıklarını, bahanelerin arkasına sığınmadıklarını belirterek, mevcut şart ve imkanlar içerisinde en iyi hizmeti yapma niyet ve düşüncesi ile çalıştıklarını söyledi.

Akın, görev süresi içerisinde çağın en ucuz ve çevre dostu enerji kaynağı olan doğalgazı Malatya’ya getirerek kısa bir süre içerisinde % 80 nüfusun yaşadığı 41 mahallede kullanıma hazır hale getirdiklerini, senelerdir atıl halde bekleyen Sümerbank İşçi Evleri yerinin şehir parkı ve rekreasyon alanı olarak hizmete sunulması için başlattıkları projeyi yıl sonunda hizmete sunacaklarını ve böylece Malatya’nın bölgenin en modern parkına kavuşmuş olacağını, Yeni Cami Çevre Düzenlemesinin tamamlanarak hem Malatya’ya modern bir meydan kazandırıldığını hem de muhteşem camiinin bütün ihtişam ve güzelliğiyle ortaya çıkarıldığını, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Şeker Fabrikası alanlarının Malatya’ya kazandırılması ile ilgili çalışmaların son aşamaya getirildiğini, Malatya’nın tek merkezli halinden çıkarıp şehri yaymak için Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük alanda imar çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmaların 2008 yılı başlarında bitirilmesinin planlandığını, gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde toplu konut idaresi ile birlikte yeni bir kent kurulacağını, iki adet araç alt geçidini bitirerek hizmete açtıklarını, bunların devamı niteliğinde çevre yolunda köprülü üst geçitlerin yapılarak kent içi trafiğin büyük ölçüde rahatlatılacağını, Malatya Belediyesi tarihinde ilk defa teknolojinin son harikası olan finişe asfalt serme makinesini alarak hizmete sunduklarını, atık su arıtma tesisini tamamlayarak hizmete açtıklarını, açık ve katlı otoparklar yaparak otopark sorununun çözümüne önemli katkıda bulunduklarını, 20 adet yeni otobüs alarak otobüs filosunu üçte bir oranında güçlendirdiklerini, Yeşiltepe parkı ve çocuk trafik eğitim merkezi, yağmursuyu drenaj kanalları, galericiler sitesi ve Taştepe sağlık ocağını hizmete soktuklarını, Yeni Belediye Hizmet Binası’nın 2. kısım inşaat ihalesini yaparak çalışmalara başlandığını, muhtaç durumdaki ailelere toplam 15 trilyonluk gıda, yakıt, giyim, eğitim ve diğer yardımlarda bulunulduğunu söyledi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’dan sonra konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır ise Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a parti teşkilatına yaptığı özel davetten dolayı teşekkür ederek, Malatyalıların partilerine verdikleri destekle Malatya’yı Türkiye’nin gündemine getirdiklerini söyledi.

Seçim sonuçlarının, Ak Parti iktidarının yapmış olduğu eğitimde, sağlıkta, ekonomi de ve takip etmiş olduğu bütün politikaların, halk tarafından teveccühle karşılandığı anlamına geldiğini belirten Çakır, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Yemek sırasında Ak Parti’den Milletvekili seçilen Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin de birer kısa konuşma yaptılar.

Konuşmalarına Malatyalılara teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajları veren milletvekilleri, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a verdiği bu özel davetten dolayı teşekkür ederken, Malatya ve ülkeye hizmet etmek için daima birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarını, aldıkları başarının ekip çalışmasından kaynaklandığını ve bu ekip çalışmasının devam edeceğini söylediler."

Bu arada yemek sonunda çektirilen toplu fotoğrafta; erken ayrıldıkları için milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Fuat Ölmeztoprak yeralmadılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız