SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Seher'in Kadınları' İlgi Gördü

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:43
'Seher'in Kadınları' İlgi Gördü
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Milli Mücadele’nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikâyesinin anlatıldığı “Seher’in Kadınları” Adlı Tiyatro Oyununa Malatyalılar ilgi gösterdi.

Milli Mücadele yıllarında ülke savunmasında çok aktif rol oynayan kadınları anlatan tiyatro oyunundan çok etkilendiğini ifade eden Başkan Hacı Uğur Polat, “Tarihimizde çok önemli bir yer kaplayan Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, Şerife Hatunlar halen dimdik ayaktadır. O zor günlerde olduğu gibi bugünde koruyacaklardır. Kadınlarımızın büyük azmi, özverisi ve mücadele ruhu tarihimizde çok önemli bir yer kaplamıştır. Milli Mücadele yıllarında kadınlarımızın ortaya koyduğu sahiplenme ruhu takdire şayandır, hepsini saygı ve rahmetle anıyorum. Belediye olarak böylesine önemli bir projeye destek verdiğimiz için ve sizlerle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Çığa Sanat Tiyatro ekibine, deneyimli tiyatrocularımıza ve bizi yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çığa Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Yeşilyurt Belediyesinin de destek verdiği “ Seher’in Kadınları” adlı tiyatro oyunu, deneyimli tiyatrocuların muhteşem performansı, işlenen konunun içeriği ve anlatımının yanı sıra dönemin ruhuna uygun olarak hazırlanan sahne dekoruyla Malatyalıların büyük ilgisiyle karşılaştı. 

Milli Mücadele’nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikâyesinin anlatıldığı “Seher’in Kadınları” adlı tiyatro oyunu, 1 Aralık Salı günü saat 19.00’da Sabancı Kültür Merkezinde sahnelendi.

Kültürel projelere gösterdiği yakınlık ve destek nedeniyle sosyal belediyecilik alanında üzerine düşen görevi yerine getirmeye özen gösteren Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Çığa Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan oyunu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Tesisleri Şube Müdürü Hamza Bozkurt, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, İŞ-KUR Malatya Bölge Müdürü Vahap Toman, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile çok sayıda sanatsever izledi. 

Projesi Çığa Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan ve gösterime girdiği yerlerde büyük ilgi gören oyunda, Milli Mücadele’nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikâyesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Nazlı Çığa, Kahraman Sivri ve Soner Türker’in tarafından sahnelenen tek perdelik oyunda, Kocası Sarıkamış’ta şehit düşen Fatma Seher’in gönüllü intikamcı birliği kurarak, savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan senaryo, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarıldı. Her diyalogu sanatseverlerin duygularına hitap eden ve salonda büyük bir etki yaratan oyunun sonlarına doğru Türkiye’de öldürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi vurgulandı.

Yaklaşık bir saat süren “Seher’in Kadınları” tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Oyun sonunda sahneye davet edilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, oyuncuları tek tek kutlayarak tebrik etti. Tiyatroculara kayısı paketi ve çiçek hediye eden Başkan Polat, etkileyici bir sahne performansı sergileyen tiyatrocuları ve oyunu izlemeye gelen Malatyalılara teşekkür etti.

TİYATROCU NAZLI ÇIĞA,  “SANATSAL PROJELERE DESTEK VEREN BAŞKAN POLAT’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Tiyatro oyuncularından Nazlı Çığa ise, Malatya’da çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını ve sergiledikleri oyuna gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade ederek teşekkür etti. Malatya’da bu oyunu oynamaktan mutlu olduklarını ifade eden Çığa, “Biz bu tarihi oyunu İstanbul’da, Eskişehir’de ve son olarak ta Kahramanmaraş’ta oynamıştık. Bugünde Malatyalı sanatseverlerin önünde bu oyunu oynadığımız için çok mutlu olduk. Biz buraya gelmeden önce Yeşilyurt Belediyesiyle ilgili “Sanatsal projeleri çok fazla önemsiyorlar ve destekliyorlar” şeklinde güzel şeyler duymak beni çok fazla mutlu etti. Hepinizin huzurunda Başkan Hacı Uğur Polat’ı tebrik ediyorum” dedi.

Tiyatrocu Nazlı Çığa, konuşmasının sonunda salonda bulunan bir şehit yakınını sahneye davet ederek kendisine hediye edilen çiçek buketini şehit annesine iletmesini isterken, bu davranış salonda bulunan vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız