SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehide Hazin Uğurlama

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:06:23
Şehide Hazin Uğurlama
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakoluna PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen piyade onbaşı Barış Aybek’in (22) naaşı Doğanşehir-Gürobası'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şırnak-Güçlükonak karayolu Gabar Dağı eteklerinde bulunan 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakolu dün gece PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan piyade onbaşı Barış Aybek, Şırnak Askeri Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. 

Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle Doğanşehir İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen Aybek’in naaşı, daha sonra helallik alınmak üzere son kez baba ocağına getirildi. Şehidin babası Turabi ile annesi Feride Aybek, şehit oğullarının tabutuna sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. 

Şehidin naaşı, Doğanşehir Merkez Doğu Mahallesi Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Gürobası Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi. 

Şehit piyade onbaşı Barış Aybek’in cenaze törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci, 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı. 

10 Mart 1993 Malatya Doğanşehir İlçesi doğumlu olan şehit Aybek'in terhisine 2 ay kaldığı öğrenildi. Şehit piyade onbaşı Aybek'in 4 gün önce sosyal medyadaki profiline, 'Kimsenin sevgisine ihtiyacım yok benim; annem nefes alsın, babam dik dursun bu bana yeter' yazdığı görüldü. 

Şehidin 27 Ocak'taki 'canım anam, bir sen varsın gerisi yalan, iyi ki varsın annem' paylaşımı ise yürekleri dağladı. 

2 yıllık Afyon Kocatepe Üniversitesi Makine Bölümü mezunu olduğu kaydedilen şehit piyade onbaşı Barış Aybek'in bekar ve 2 kardeşinin olduğu, babasının ortak olduğu lokantada çalıştığı öğrenildi. 

MESAJLAR..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, terör saldırısı sonucu şehit olan Malatyalı asker Barış Aybek için taziye mesajı yayımladı.

Ağbaba mesajında; “ Şırnak- Akdizgin Üs Bölgesine yapılan terör saldırısı sonucu Malatya Doğanşehirli bir  askerimizin şehit olduğunu  üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Daha 10 gün önce bir başka Malatyalı askerimizi toprağa verdik. Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin yasını tutarken bugün Malatya’ya bir kez daha ateş düştü.Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor. Acı üstüne acı yaşıyoruz. Son dönemde artan terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Şehit düşen hemşerim Barış Aybek’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Türkiye’ye  başsağlığı diliyorum” dedi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak'ta 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakolu’na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen er Barış Aybek için başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Gürkan mesajında, yaşanan olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak'ta 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakolu’na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen er Barış Aybek  için yayınladığı başsağlığı mesajında, “Son günlerde Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, ülke topraklarının bölünmez bütünlüğüne, kardeşliğe ve huzura yönelik bir takım şer odakları tarafından terör saldırılar yapılmaktadır. Şırnak ili 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakolu’na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda er Barış Aybek şehit düşmüştür. Bu olay başta milletimiz olmak üzere bizleri derinden üzmüştür. Terör saldırıları bundan önce olduğu gibi bundan sonrada amacına hiçbir zaman ulaşmayacaktır. Bu hain ve alçak saldırılar, ülkemizin birlik ve beraberliğini asla ve asla bozamayacaktır. Ülkemize ve milletimize yönelik bu hain terör saldırılarını şiddetle kınıyor, er Barış Aybek’e Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yayınladığı taziye mesajında;” Şırnak'ta 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakoluna PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen piyade onbaşı Barış Aybek’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberlik ortamına kast ederek, gencecik fidanlarımızı şehit edenlere devletimiz misliyle cevabını vererek, hesabını sormaktadır. Devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek, Türkiye'nin huzur ve istikrarına, milletin birlik ve beraberliğine kastedenlere asla izin vermeyecektir. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz en büyük gücümüzdür. Ülkemizi karıştırmak isteyen şer odaklarına en güzel cevabı hep birlikte ele ele birlik ve beraberlik içerisinde vereceğiz. Ailelerimiz, yiğitlerini “cenaze olarak değil, şehit olarak” rabbine gönderdikleri için büyük bir sabır örneği sergilemektedirler. Canımızı yakan, yüreğimizi burkan bu hain saldırılara, rabbimizin yardımıyla evlat acısını yaşayan ailelerimizin, 75 milyonun birlik beraberliği ve dualarıyla karşı koyarak, ülkemizi yeniden huzurun adresine dönüştüreceğiz inşallah” dedi.

Baro Başkanı Enver Han

Malatya Baro Başkanı Avukat Enver Han, Şırnak Güçlükonak’ta hayatının baharında şehit olan 21 yaşındaki Barış Aytek’e Allah’tan rahmet diledi. Han, “Ailelerimizin ocaklarına düşen son ateş olsun” dedi. 

Malatya Baro Başkanı Avukat Enver Han, Şırnak Güçlükonak’ta şehit düşen Malatya’nın evladı  1994 – 4 tertip olduğu ve tezkeresi ne sayılı günler kalan 21 yaşındaki Barış Aytek’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm Malatya ve Türkiye’ye başsağlığı diledi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Baro Başkanı Han, ülkenin çok kritik günlerden geçtiğini, her gün şehit haberlerinin veya çatışma haberlerinin gelmeye başladığını anımsatarak, “Hukukun, demokrasinin ve barışın hem ülkemize ve bölgemize egemen olması için hem sorumluluk sahibi kişilerin hem siyasilerin hem de tüm vatandaşların birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde hareket etmesi gerekiyor. Son günlerde ülkemiz üzerindeki kara bulutlar dolaşıyor. Kara bulutları, ancak birlik  ve dirlik içinde dağıtabiliriz. Bunun için başta sorumluluk sahibi kişiler başta olmak üzere herkesin sorumluluk bilinci içinde hareket etmesi gerekiyor. Malatya Barosu olarak Malatya’nın evladı olan şehidimiz Barış Aytek’e ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ateş düşen acılı ailelerimize, yakınlarına, sevenlerine, tüm Malatya ve ülke vatandaşlarımıza başsağlığı dileriz” ifadelerini kaydetti. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, şehit asker Barış Aybek için taziye mesajı yayımladı.

Artan terör olaylarının toplumun her kesiminde tedirginlik yarattığını kaydeden Kiraz, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Türkiye son bir aydır neredeyse her gün şehit haberleriyle sarsılıyor. Her gün  askerlerimizi, polislerimizi, sivil vatandaşlarımızı teröre kurban veriyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya da arka arkaya gelen şehitlerine ağlıyor. Şırnak’ta karakola yapılan terör saldırısı sonucu şehit düşen Barış Aybek terörün son kurbanı oldu. Terör olaylarına son verilmesi için derhal harekete geçilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Örgütü adına şehit askerimiz Barış Aybek’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem

"Şırnak Güçlükonak'ta vatani görevini yapan Onbaşı Barış Aybek. eli Kanlı  PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit oldu.21 yaşındaki Barış Aybek'in Malatya'nın Doğanşehir ilçesi nüfüsüna kayıtl idi Songünlerde artan pkk terör olayları  bu seferde Şırnak Güçlükonak ta Malatya'ya ateş düşürttü Ülkemiz Son günlerde.30'u aşkın Güvenlik görevlimiz  katledildiği, Bugün'de bir askerimizin şehit edildiği pkk terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldı.

Terörü sadece kendi penceresinden değerlendirenler, onun bir insanlık suçu olduğunu bir defa daha gördüler. Ama terör ve teröriste davranışlarında ciddi anlamda bir değişiklik olmadı. Teröre sıfat eklemenin bedelini dün tekrar yaşadık Ama bu yüce Türk milleti'ni bölmeye parçalamaya ülkemizi bir savaş alanına Çevrilmesi mümkün olmayacaktır Ülkemizde   Artarak Yaşanan son günlerdeki terör olaylarını nefretle ve şidett'le kınıyoruz .Bütün Şehitlerimize Allah'tan rahmet Yakınlarına başsağlığı diler Yüce Türk milletinin Başı sağolsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız