SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehide Hazin Uğurlama

A- A+ PAYLAŞ

Bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde şehit olan Malatyalı Polis Memuru Zafer Sayil, memleketi Malatya'da toprağa verildi. 

  
Şehir Mezarlığı'nda, Şehit Polis Memuru Zafer Sayil için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, askeri ve emniyet erkanı, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.
  
SAYGI ATIŞI YAPILDI
Şehidin cenaze namazını Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül kıldırdı. Cenaze namazının ardından Şehit Polis Memuru Zafer Sayil, meslektaşlarının omuzlarında Polis Şehitliği'ne kadar taşındı. Şehit Polis Memuru Zafer Sayil'in eşi kucağında küçük oğlu Yavuz'u taşıyarak cenaze yürüyüşüne eşlik etti. Şehit Zafer Sayil toprağa verilirken, Özel Harekat Şubesi'nde görevli polislerden oluşan bir manga tarafından saygı atışı yapıldı. 
  
SIKICA SARILDI
Malatya Valisi Ulvi Saran tarafından, Şehit polisin tabutunun üzerindeki Türk Bayrağı eşi Hatice Sayil'e, fotoğrafı ise babası Hüseyin Sayil'e verildi. Şehit Babası Hüseyin Sayil oğlunun fotoğrafına sıkıca sarıldı. 
 
AİLEYE DESTEK OLDU
Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Şehit Polis Memuru Zafer Sayil toprağa verildikten sonra babası ve akrabaları ile birlikte cenazeye katılan kalabalık topluluğun başsağlığı dileklerini kabul ederek aileye destek oldu. 
 
ÇELENKLER 
Şehit Polis Memuru Zafer Sayil'in cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Malatya Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Malatya Belediye Başkanlığı, Milletvekili Cemal Akın, Malatya Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, AKP İl Başkanlığı, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, MHP İl Başkanlığı, Malatya Park Genel Müdürlüğü, Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Sağlık-Sen Malatya Şubesi tarafından çelenk gönderildi. 
 
AĞBABA'DAN MESAJ
Bu arada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Polis memuru Zafer Sayil'in ölülü dolayısıyla yayımladığı taziye  mesajında “ terör saldırısı sonucu genç bir polis memurumuzun şehit olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Terör olaylarının bitirilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak  elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi belirtmek istiyorum. Şehit polisimiz Zafer Sayıl’a  Allahtan rahmet, yakınlarına ve emniyet teşkilatına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.
 
Kaynak : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız