SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehide Son Görev

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Komando Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut'un cenazesi memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Şehit Piyade Komando Uzman Onbaşı Özbulut için Şehir Mezarlığı'nda ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze Namazına Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Nejdet Özel, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Özkaya, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Avni Angun, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna , Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Namık Boran, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, DP İl Başkanı Şerafettin Arpacı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Şehit Onbaşı Özbulut'un özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazını kıldıran Müftü Yusuf Gül yaptığı konuşmasına, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri için yazdığı şiiri okuyarak başlayarak, şehitliğin önemi hakkında bilgiler aktardı. Müftü Gül, "Eğer bugün, şurada saf tutup, askeriyle, ordusuyla, milletiyle, devletiyle beraberce huzur içerisinde namazlarımızı kılabiliyorsak, ezan okunabiliyorsa, bu şehitlerin sayesindedir. Aziz şehidim ruhun şad olsun, mekanın cennet olsun" dedi.

Cenaze namazının ardından şehit askerin cenazesi doğum yeri Battalgazi ilçesi Kemerköprü Köyü'nde toprağa verildi.

Şehidin 15 gün önce by-pass ameliyatı olan ve cenaze törenine doktor eşliğinde katılan baba Özbulut getirilen sandalyede oturdu. 2.Ordu komutanı Orgeneral Nejdet Özel ile Vali Ulvi Saran acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundular. Şehidin tabutu cenaze nakil aracına konulurken yakınları tabuta sarıldı. Törende şehidin teyzesi Remziye Aksoy, yeğeni Ahmet için Kürtçe ağıtlar söyledi.

KÖYDE DEFİN..
Battgalazi İlçesi Kemerköprü Köyü Mezarlığı'nda şehit Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut'un toprağa veriliş törenine, Vali Ulvi Saran, AKP Malatya milletvekili İhsan Koca, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanlığı İdari Kurmay Yar Başkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, askeri ve mülki erkan, sivil koplum kuruluşlarının temmsilcileri, bazı belediye başkanları ve kalabalık vatandaş toplulğu katıldı. Cenaze defnedilirken, şehidin babası Mahmut Özbulut, annesi Kezban Özbulut gözyaşlarını tutamazken, şehidin yakınlarından baygınlık geçirlenlere 112 görevlileri müdahale etti.

Askerlerin üç el tüfekle havaya saygı atışından sonra şehidin babası Mahmut Özbulut'a, Türk Bayrağı'ı Vali Ulvi Saran verdi. Saran, Türk Bayrağı'nı verirken yaptığı konuşmada, " Ahmet Özbulut, bu vatan ve bayrak için canını verdi, kanını akıttı. Uğruna çekinmeden kendini feda ettiği bu bayrağı aziz hatırasına hürmeten sizlere takdim ediyorum"dedi.

2. Ordu Komutanlığı İdari Kurmay Yar Başkanı Kurmay Albay Necdet Tuna da, şehidin fotoğrafını babasına verirken , "Evladınız Anmet Özbulut kardeşimiz vatanımızın, milletimizin birliği ve beraberliği için gözünü kırkpmadan canını feda etmekten kaçınmadı. Kendisine Allah rahmet eylesin diyoruz"ifadelerini kullandı.

ÇALIK'IN MESAJI..
Bu arada AKP Milletvekili Öznur Çalık, olay nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Çalık'ın mesajı şöyle:

"Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Malatyalı Hemşehrimiz Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut’a Yüce Allah’tan rahmet, başta kederli ailesine, Malatya halkına ve milletimize sabırlar ve başsağlığı diliyorum.

Terör, insanlarımızı panik ve endişeye sevk etmeyi, milli birlik ve kardeşliğimizi bozmayı amaçlayan bir yapılanmadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetiyle, güvenlik güçleriyle ve Milletiyle bu planları bertaraf etme azim ve gayretindedir. Tarihte birçok emsali olan bu yasa dışı eylemler Milletimizin, askerlerimizin ve siyasi iradenin göstermiş olduğu kararlılık karşısında asla başarıya ulaşamamış bundan sonra da ulaşamayacaklardır.

Tarihi şan ve şeref dolu Türk Milleti’nin namusu bildiği vatanı ve bayrağı uğruna gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğinin ispatı, tarih sayfalarına atalarımızın kanlarıyla yazdığı bir bağımsızlık bildirgesi olan Çanakkale Zaferi’nin 95.yıldönümünü kutlayacağımız şu günlerde Milletçe, el ele gönül gönüle, birlik ve beraberliğimizi bizi ayrıştırma gayreti olanlara bir kez daha gür sesle göstermeliyiz.

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan, şehitlerimizin, gazilerimizin ve atalarımızın bize emaneti olan, canları uğruna müdafaa ettikleri vatan toprağı üzerinde biz biriz ve beraberiz. Bu emaneti muhafaza uğurunda geri adım asla atılmayacaktır. Şehitlerimizin bizlere olan emanetlerine asla gölge düşürülmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan uğrunda canlarını feda eden Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, minnetle yad ediyor, şükranlarımı sunuyorum."

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız