SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehide Son Görev

A- A+ PAYLAŞ

Osmaniye’nin Zorkun Yaylası Kükürdün mevkiinde devriye görevi yapan time teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan ve aslen Elazığ-Ağınlı olup, ailesi Malatya’da yerleşik bulunan Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Baltacı’nın cenazesi, Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen askeri törenin ardından Şehitlik’te toprağa verildi.

ŞEHİDE TÖREN..
Mersin’de görevli olmasına karşın Osmaniye Zorkun Yaylası’ndaki şenlikler dolayısıyla alınan güvenlik önlemlerine katkı için birliğiyle buraya gelen ve teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Baltacı’nın cenazesi, öğleden sonra Malatya’ya getirildi. Cenaze ilk olarak ailesinin oturduğu Paşaköşkü Mahallesi’ne götürüldü. Burada yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktüler.

Cenaze daha sonra Şehir Mezarlığı Camii’ne götürüldü. İkindi Namazı’nı müteakip Müftü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askeri tören yapıldı. Törene; şehidin ailesi ve yakınları, Vali Vekili Bayram Öz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkan Vekili Raci Yüksel, Polis MYO Müdürü Recep Özmen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Hacı Bektaş Veli Vakfı Merkezi Başkanı Hasan Meşeli, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin ile vatandaşlar katıldılar.

“HAİNLERE GEÇİT YOK..”
Törende konuşan 2. Orduda görevli Binbaşı Osman Nuri Yıldırım, “Türk Silahlı Kuvvetleri, ecdadının manevi mirasından, bıraktığı şanlı tarihten ve bağrından çıktığı yüce Türk ulusundan aldığı güç ve azimle, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de ulusun bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda her türlü fedakarlığa hazırdır. Türk milletinin tarihi, her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla doludur. Bu destanların yazarları Nigbolu’da, Çaldıran’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, İnönü’de, Sakarya’da, Afyon’da ‘Bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş’ kahraman şehitlerimiz ile gazilerimizdir. Bugün bu gül bahçesine bir şehit daha uğurluyoruz.

Vatani görevini yaparken şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Baltacı’ya kurşun sıkan hain eller şunu iyi bilmelidir ki; Türk milleti tarihi boyunca nice Mehmetler, Mustafalar yetiştirmiştir. Bir karış vatan toprağı için binlerce Mustafalar şehit veren bu vatan, topraklarına kanını akıtmış vatan evlatlarına hiçbir zaman vefasızlık etmemiştir, etmeyecektir. Bu vatanın bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, bunun en büyük güvencesidir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken eli kanlı örgütünün başarılı olma şansı yoktur. Çünkü bu millet hiçbir zaman hainlere geçit vermemiştir.

Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler; hangi maskeyi takarsanız takın, hainliğinizi gizleyemezsiniz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, güneşi yaklaştırıp, buzulları eriterek denizleri taşırım üzerimize akıtsanız dahi, aziz şehitlerimizden aldığımız güç ve kuvvetle, karşısında daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi azim ve inancımızla eriyecek ve ateşimizle yanacaksınız.

Devleti ile milleti ile ve güvenlik güçleri ile Türkiye Cumhuriyeti, bu tehdidin üstesinden gelecekdir. Hiçbir mihrak, yurt içi olsun, yurt dışı olsun, hangi metodu denerse denesin, hangi gayri insanı ve gayri ahlaki yollara başvurarsa vursun, bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı ortadan kaldıramayacaktır. Bu mücadele içinde acılar çektik ve çekeceğiz. Ancak esas acıyı; bize Türk milletine bu acıyı çektirenlerin karanlık hayalleri içinde boğulurken çekeceklerini göreceğiz, buna inanıyoruz.

Vatan ve bayrak uğrunda toprağa düşen aziz şehidim; seni bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Bir kısım insanlar anlamak istemezse de bizler senin ne için şehit olduğunu biliyoruz. Bu güzel vatanımızı bölmeye, parçalamaya, karanlığa götürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu uğurda gerektiğinde gözümüzü kırpmadan ölmeye hazır olduğumuzu, sizlerin huzurunda tekrarlamak istiyorum.

Evladını vatana adamış aziz şehit anası, şehit yakınları.. Oğlunuzun adı taş üzerinde naşı toprakta kaldı zannetmeyin. Şehidimin kutsal ismi arşta, aziz naşı cennet bahçesindedir.”dedi.

“BU VATAN KİMİN?..”
Şehit Onbaşı Baltacı’nın bayrağa sarılı tabutu musallada iken ve omuzlarda taşınırken, yakınları gözyaşlarını tutamadılar, feryat ettiler. Gözyaşı döken, feryat eden kadın akrabaları, bir bayan yüzbaşı teskin etmeye çalıştı.

Şehidin bayrağa sarılı tabutu, Orhan Şaik Gökyay’ın “BU VATAN KİMİN?” adlı şiirinin yazılı olduğu, bayrağa bezenmiş panonun önünden geçerken, oldukça anlamlı bir görüntü oluşturdu. Gökyay’ın ilk kıtası“Bu vatan toprağın kara bağrında/ Sıradağlar gibi duranlarındır./ Bir tarih boyunca onun uğrunda / Kendini tarihe verenlerindir..” dizelerinden oluşan şiiri, vatan uğruna şehit düşenleri ve vatanın gerçek sahiplerini anlatıyor.

Şehit askerin cenazesi, daha sonra Şehitlik’te toprağa verildi.

ÖZGEÇMİŞİ..
Ailesi Malatya’da yerleşik olan Şehit Jandarma Komando Mustafa Baltacı'nın 30 Ağustos 1984 tarihinde Elazığ'ın Ağın ilçesinde doğduğu bildirildi. Lise mezunu olan şehit Jandarma Komando Baltacı'nın acemi birliğine 24 Şubat 2007 tarihinde Manisa Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda katıldığı öğrenildi. Şehit onbaşının, 12 Mayıs 2007 tarihinde Mersin'in Çamlıyayla ilçesi Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'nda askerlik görevini sürdürürken Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'ndaki şenlikler için alınan emniyet tedbirleri kapsamında devriye görevi yaptığı sırada şehit olduğu kaydedildi. Şehit Mustafa Baltacı'nın bekar olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız