SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehidin Adı Başka Okula..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İl Genel Meclisi kararı ile Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının Şehit Murat Doğru olarak değiştirilmesine karşı çıkan Doğru ailesi, şehit evlatlarının ismini başka okula verdirdi.

Şehit babası Mahmut Doğru, İl Genel Meclisi kararı ile Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının Şehit Murat Doğru olarak değiştirilmesine karşı çıktıklarını belirtip, "Yıllardır cumhurbaşkanlığı ve genelkurmay başkanlığı yapmış olan Kenan Evren'in, merkez Topsöğüt kasabasında ismi yazılı okuldan isminin kaldırılıp, şehit oğlumun adının verilmesine karşı çıktık. Bunun üzerine oğlumuzun ismi, yıkılıp yeniden yapılan Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'na verilmesi bizleri son derece memnun etti" dedi.

Bu arada, Kuzey Irak'a düzenlenen harekatta 24 Şubat 2008 günü şehit olan Malatyalı Uzman Onbaşı Şehit Murat Doğru'nun isminin, Malatya Merkez Fırat Mahallesi'nde Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'nun depreme dayanıksız olmasından yıkılıp yerine yapılan okula verilmesi nedeniyle okulun açılış töreni düzenlendi.

Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu'nun açılış törenine, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, şehidin ailesi, askeri ve mülki erkan, daire amir ve müdürleri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Vali Ulvi Saran, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Buradaki iki önemli konu, deprem riski taşıyan okulun yerine yeni okul yapılması, diğeri ise canını vatanın birliği için veren aziz şehidimizin adının bu okula vermek suretiyle şehidimizi yad etmekdir" dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, gelişmenin temelinde eğitimin olduğuna dikkat çekip, "Buna ayrı bir önem katan da, buraya şehidimiz Murat Doğru kardeşimizin isminin verilmesidir" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, 15 derslikli olan Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu'nda 550 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtip, "Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu adıyla uzun süre mahalleye hizmet veren okulumuz, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkıp yerine devlet imkanlarıyla yeni okul yapıldı. Bu okulumuza şehidimizin ismini verdik" ifadelerini kullandı.

Önce Vatan Şehit Alileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç da, "Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını fedan eden şehitlerimizin adlarının, okul ve buna benzer yerlere vererek ölümsüzleştirmek şehit ailelerini mutlu etmektedir" dedi.

Şehidin kız kardeşi Ayten Doğru da yaptığı konuşmasında, bir de şiir okuyup, "Şanlı bayrağımız sen nazlı nazlı dalgalanacaksın ebediyete kadar göklerde. Ben kardeşimi senin uğruna şehit verdim, sıra bende ey nazlı bayrağım, ey yüce vatanım" dedi.

Şehidin annesi Fatma Doğru'nun da, tören sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Diğer yandan, yetkililer okulun açılış kurdele kesiminden sonra sınıfları gezdi ve öğrencilere hediyeler verdi.

Hediyeler verilirken konuşan 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, "Allah, bu ülkenin birliğini ve dirliğini bozmasın. Bu güzel çocuklarımız, gelecek için bizim umutlarımız. Hele de bir şehidimizin isminin taşıdığı okulda okumanın ayrıcalığının farkındalar. Çok anlamlı ve özel okulda okuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız