SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehidin Adı Verilecek

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:01:30
Şehidin Adı Verilecek
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesinin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Yeşilyurt Belediyesinin Maşti Karşısındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda gerçekleşen Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında yapıldı. 

Başkan Polat, toplantının açılış konuşmasında, son aylarda artan terör saldırılarında hayatını kaybeden asker ve polislerimiz için üzüntülerini ifade etti.

BAŞKAN POLAT, “ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM “

Türkiye’nin son dönemlerde çok zor günlerden geçtiğini belirten Başkan Polat, “ Ülkemiz ne yazıkki son günlerde artan terör saldırılar neticesinde çok zor günlerden geçmektedir. Hepimize düşen görev hep birlikte hareket edip, tek vücut olarak vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve mukaddesatımıza sahip çıkmamıza gerekiyor.Aziz milletimiz ne vatanını, ne bayrağını ne de mukaddesatını asla kirlettirmeyecektir, kirletilmesine de müsaade etmeyecektir.Bu vatan hepimizin,en içten duygularımızla bu güzel ülkemizin birliği ve beraberliğine sahip çıkmamız lazım.Bu güzel vatanın birliği, dirliği ve ilelebet yaşaması için canını hiç düşünmeden veren, vatan uğrunda hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Şanlı bayrağımız şehit kanlarından rengini almıştır. Ülkemizin bir çok yerinde yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybeden asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bildiğiniz üzere baba evi Yeşiltepe Cumhuriyet mahallesinde bulunan Malatya’lı kardeşimiz Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’de Şırnak’ta teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybederek şehit oldu. Cenab-ı Allah vatan uğruna hayatını kaybedenleri tüm şehitlerimizi şehitlik ve sıddıklar makamına ulaştırmayı nasip etsin” dedi.

Belediye Başkanı Polat,” Görevi başında şehit düşen tüm asker ve polislerimiz için saygı duruşunda bulunulmasını istiyorum “ diyerek Meclis üyelerini saygı duruşuna davet etti.1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başlayan mecliste ilk olarak yapılan yoklamanın ardından Temmuz ayının meclis tutanak özetleri oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının devamında görüşülen ve karara bağlanan maddeler şunlar

Çilesiz Mahallesi 1096 ada 1 nolu parselin uygulama imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin gündemin 15’ nci maddesi, Topsöğüt Mahallesi 179 ada 1391 nolu parselin uygulama imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin gündemin 16’ ncı maddesi, Tecde Mahallesi 5558 ada 1,2,3,4,5,6,8,11,12,13 ve 14 nolu parselin uygulama imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin gündemin 17’ nci maddesi, Mollakasım Mahallesi 57 ada 15 ve 51 nolu parsellerin uygulama imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin gündemin 18’ nci maddesi,  Mania planı ile ilgili olarak Osman COŞKUN ve Mehmet ÖZEN’in vermiş olduğu önergenin gündemin 20’nci maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, Mollakasım Mahallesi 319 ada 170 nolu parselin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu, 

İlyas Mahallesi 5483 ada 1 nolu parselin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,  

Yakınca Mahallesi 4370, 12, 13 ve 14 nolu parsellerin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu, 

Uç Mahallesi 4945 ada 5 nolu parselin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

İkizce Mahallesi 125 ada 8 nolu parselin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu

Tecde Mahallesi 5600 ada 5 nolu parselin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu,

Strateji Geliştirme Müdürlüğünün kurulmasına dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi 

Çilesiz Mahallesi 1096 ada 1 Nolu parselin uygulama imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,

Topsöğüt Mahallesi 179 ada 1391 Nolu parselin uygulama imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi okunarak oy çokluğuyla kabul edildi.

ERTELENEN MADDELER

Toplantıda ayrıca Tecde Mahallesi L40-B16-C-1-A paftasında plan tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu ile Yakınca Mahallesi 4370, 12, 13 ve 14 nolu parsellerin imar planı tadilatına ilişkin İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile ertelenmesi kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLENLER 

İnönü Mahallesi 3785 ada 3 nolu parselin imar planı tadilatı, Uç Mahallesi 4944 ada 8 ve 9 nolu parsellerin imar planı tadilatı, Tecde Mahallesi 5605 ada 3,12,13 nolu parsellerin imar planı tadilatı, Yaka Mahallesi 4304 ada 19 nolu parselin imar planı tadilatı, Tecde Mahallesi 5558 ada 1,2,3,4,5,6,8,11,12,13 ve 14 nolu parsellerin uygulama imar planı tadilatı, Mollakasım Mahallesi 57 ada 15 ve 51 nolu parsellerin uygulama imar planı tadilatı İmar Komisyonuna havale edildi.

ŞEHİT TANRIVERDİ’NİN BİR SOKAĞA İSMİNİN VERİLMESİ

Yeşilyurt Belediyesinin Ağustos Ayı Meclis Toplantısında, geçtiğimiz hafta Şırnak’ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Malatya’lı Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin isminin bir sokağa verilmesi için Murat Karaağaç, Zühal Dişer ve Dursun Cumali Sucu tarafından sunulan önerge görüşüldü. Kabul edilen önergenin Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 

KADIN YAŞAM VE SPOR MERKEZİNİN ÜYE AİDATI GÖRÜŞÜLDÜ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yakınca’da  2 bin 350 metre kare alanda yapılan ve 750 metre kare kapalı alana sahip olan tam kapasiteli Kadın Yaşam ve Spor Merkezi’ndeki son durumu görüşüldü.

Bayanların spor yapmalarına olanak sağlayacak geniş bir kullanım alanının yanısıra sportif faaliyetlerin dışında zaman geçirebilecekleri ve dinlenebilecekleri bir kafetarya yı içinde barındıran Kadın Yaşam ve Spor Merkezinin uzun süreli kalıcı bir şekilde hizmet vermesini sağlamak adına girişlerin belli bir bedel karşılığında olması için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından verilen teklif görüşüldü. 

Verilen teklif üzerine düşüncelerini paylaşan Meclis Üyeleri arasında yapılan oylama sonucunda Kadın Yaşam ve Spor Merkezine girişlerin aylık 30 Tl’den belirlenmesi oy birliği/oy çokluğuyla ile kabul edildi. 

Yeşilyurt Belediyesinin Eylül Ayı Meclis Toplantısı, 1 Eylül 2015 Salı günü saat 14:00’de Maşti karşısındaki İdari binada gerçekleştirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız