SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehidin Eşi Şokta

A- A+ PAYLAŞ

TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı, Konya'da eğitim uçuşu sırasında düştü, 2 pilot şehit oldu. Hava Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ile birlikte şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi’nin eşi Tuğçe Kayadibi şoka girdi.
 
1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4E tipi uçağı, saat 10.38'de kent merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Karakaya Köyü semalarına geldiğinde henüz bilinmeyen nedenle irtifa kaybetmeye başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin atık su kanalının geçtiği kesimde tarlaya çakılarak alev topuna dönen uçağın parçaları geniş alana dağıldı. 
 
PİLOTLAR KURTULAMADI
Kazanın hemen ardından 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan arama- kurtarma helikopteri kısa sürede enkazın bulunduğu yere ulaştı. Yapılan ilk incelemede uçaktaki binbaşı ve üsteğmen rütbesindeki 2 pilotun da paraşütle atlamaya fırsat bulamadan şehit olduğu belirlendi.Jandarma uçağın enkazını güvenlik çemberine alırken, teknik araştırma yapmak üzere kazı kırım ekibi bölgeye sevk edildi. Şehit pilotların cenazeleri de enkazdan alınarak helikopterle üsse götürüldü.
 
GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR
Tarlasına buğday ekerken uçağın düştüğünü gördüğünü söyleyen köylülerden Fuat Keskin, "Birden gürültü duyduk. Uçak adeta alev topu gibiydi. Parçaları etrafa saçılmıştı. Hemen jandarmaya bildirdik. Kısa bir süre sonra askeri helikopter olay yerine geldi" dedi.Çift sürerken olayı gördüğünü söyleyen Celal Karapınar da, "Birden bir gürültü duydum. Ardından toz bulutu gördüm. İlk etapta korkup uzaklaştım. Ardından enkaz alına gittiğimde uçağın parçalandığını ve pilotların şehit olduğunu gördüm" diye konuştu.
 

Olayı anlatan bazı görgü tanıkları da, "Hızla aşağı doğru inen uçağın bir kanadı yere değdi, tekrar havalanır gibi oldu, biraz daha gittikten sonra gövdesi yere çakıldı ve büyük bir patlama yaşandı. Biz hemen jandarma ve polise haber verdik ve olay yerine gittik. Bağırarak canlı var mı diye arama yaptık ama sonrası hayatını kaybettiklerini anladık. Daha sonra da olay yerine helikopterler ve jandarmalar geldi" dediler. 
 
Kaza sonrası uzun süre olay yerinde askeri helikopterler parçalanmış enkazın yerini tespit etmek için uçuş yaptı. Parçaların bulunduğu bölgede şehit düşen pilotların cesetlerinin de yerleri tespit edildi. Şehitlerin cenazeleri helikopterle alınarak Konya 3. Ana jet Üssü'ne, oradan da Konya Askeri Hastanesi'ne götürüldü. 
 

Düşen uçağın Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı 173’üncü Filo’ya bağlı RF- 4E tipi keşif uçağı olduğu, Konya’ya EHTES olarak adlandırılan Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası’nda tatbikat için geldiği belirtildi. 
 
EŞİ ŞOKTA
Konya’da düşen askeri uçakta Hava Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ile birlikte şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi’nin eşi Tuğçe Kayadibi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı olduğu belirtildi.
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Tuğçe Kayadibi’nin 2005 yılından buyana Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nda görev yaptığını söyledi. Halen Senfoni Orkestrası’nda başkemancı olarak görev yapan Tuğçe Kayadibi’nin bir süre önce hava pilot üsteğmen Engin Kayadibi ile evlendiği, çiftin çocuklarının olmadığı belirtildi. Yakınları, Konya’da şehit düşen Engin Kayadibi’nin bir süre önce Malatya’ya tayininin çıktığını söyleyerek, "Tuğçe’de eşiyle birlikte Malatya’ya gitti. Ancak Senfoni Orkestrası’nda görev yapması nedeniyle sık sık Eskişehir’e gelip gidiyordu. Engin’in annesi ise Eskişehir’de oturuyor. Engin hayat dolu biriydi. Genç yaşta şehit düşmesi hepimizi üzdü" dedi. 
 
BİNBAŞI YENİ EVLİ..
Bu arada, şehit binbaşı Serdar Kandemir'in, ikinci evliliğini geçtiğimiz Eylül ayında memleketi Manisa- Akhisar'da öğretmen Sinem Kandemir ile yaptığı, ilk evliliğinden 10 yaşında bir kızının bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız