SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehidin İsmi Verilen Okul Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:21
Şehidin İsmi Verilen Okul Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi İlçesi'nde yaptırılan ve 2007 Mayıs'ında Hakkari'de vatani görevini yaptığı sırada, uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Şehit olan Servet Aktaş'ın ismini taşıyan okulun açılışı yapıldı.

Törene, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır,Battalgazi Kaymakamı Abdulmutalip Aksoy, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İstanbul Ticaret Odası (İTO)Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Şehit Servet Aktaş'ın babası Ramazan Aktaş'ın yanı sıra askeri ve mülki erkan ile belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

VALİ, SINIFLARA GÖNDERDİ

Dondurucu soğukta uzun süre protokol üyelerinin gelmesini bekleyen minik öğrenciler, Vali Ulvi Saran'ın talimatıyla bina içindeki sınıflara alındı. Vali Saran, havanın soğuk olması nedeniyle okul bahçesinde yapılacak olan konuşmaların kısa tutulmasını istedi.

Törende ilk olarak; yaklaşık bir aydır okulda eğitim gören öğrencilerden Mustafa Karaaslan, arkadaşları adına teşekkür konuşması yaptı.

"74 OKUL YAPILDI"

Öğrencinin konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut konuşma yaptı. Bulut, konuşmasında; " Geleceğimiz adına, eğitim adına yapılan bu yatırımın çok güzel getirileri olacak. Bu çevredeki çocuklarımız, daha nezih bir ortamda eğitim, öğretim görecekler. Malatya'mız da bugüne kadar, hayırseverlerin katkısı ile 74 adet okul, 911 tane derslik yapmış bulunuyoruz." dedi.

"İTO FİNANSE ETTİ"

Okullara halen ihtiyaç olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Bulut, " Yardımlarınızı bu anlamda devam ettirirseniz; Malatya'mızın ve ülkemizin eğitimine ciddi anlamda katkılarınız olacak. Bu okulumuz sekiz dersliktir. Bir o kadarda işlevsel başka bölümleri var. 2 bin 400 metrekare kapalı alanı olan bu okulumuzun, arsası 6 bin 150 metrekaredir ve Milli Eğitim Müdürlüğü'müz tarafından alınmıştır. Okulun yapımı tamamen İstanbul Ticaret Odası tarafından finanse edildi. Çocuklarımız ve biz çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. " ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ OKULUN SÖZÜNÜ ALDIK"

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise konuşmasında, " Murat Yalçıntaş'ın her Malatya'ya gelişinde bir hayır vardır. İkinci bir okulunda sözünü, Malatya Ticaret Odası'nda yapılan görüşmede aldık. Malatya'ya bir okul daha kazandıracaklarını ifade ettiler. Malatya adına kendilerine yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"ÇOK ANLAMLI

Okulun ihtiyacı olan bir bölgede yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyleyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, " İstanbul Ticaret Odası'nın burada olan olmayan tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Okulun, bir şehidin ismini taşıması ayrıca çok anlamlı. Okulumuzun herkese hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.

"OKULLAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ta yaptığı konuşmada, " Okulun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. İstanbul Ticaret Odası olarak, ilk kez Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün talimatı ile başladık. İlk on ilköğretim okulumuzun bir tanesini Malatya'da yaptık. Önümüzdeki yıllarda 13 adet daha meslek lisesi ve meslek yüksek okulu yapacağız. İlerleyen yıllarda şehitlerimizin adına on tane daha okul yapmayı planlıyoruz. Bizim bu okullara çok önem vermemizin en önemli sebebi, şehitlerimizin isimlerinin ölmemesidir. " dedi.

"FAYDALI EVLATLAR YETİŞECEK"

Bu okulda okuyan öğrencilerin, okula her girdiklerinde, tabelayı her gördüklerinde bu okulun isminin kimden geldiğini hatırlayacaklarını söyleyen Yalçıntaş, " Öğrenciler, vatanın ne demek olduğunu, bayrağın ne demek olduğunu, vatan uğruna can vermenin ne demek olduğunu bir daha görecekler. İnşallah bu okuldan, aynı Şehit Er Servet Aktaş gibi vatanını, milletini seven, onun için gerekirse canını veren, faydalı evlatlar yetişecek. Bu okulun yapımında destek verdiklerinde dolayı Vali Ulvi Saran'a ve emeği geçenlere teşşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.

"ONLARIN DA EVLADIDIR"

Arapgirli Fethi Gemuhluoğlu'nun sözlerine değinen İTO Başkanı Yalçıntaş, " Bakın Fethi abi ne demiş; 'Bir tohum gerek diyoruz, insanın içine düşmeli. Orada yeşermeli, orada göğe ermeli, orada başak tutmalı. Harmanı, hasadı insanın içinde olmalı. İnsanın içinde savrulup, içinde ambarlanmalı. İnsan ona değirmen kesilmeli, bu değirmen bizde çağıldamalı.' İnşallah iman dolu, sevgi dolu nesiller yetiştirmek temennisi ile tüm Malatyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kıymetli şehidimizin babasının ellerinden öpüyorum. Bu okuldan yetişen her evlat onlarında evladıdır. " diye konuştu.

"VEFA BORÇLARINI ÖDEMİŞ OLDULAR"

Malatya Valisi Ulvi Saran ise konuşmasında, " Önemli bir vesile ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hizmete açılacak eğitim yuvası iki açıdan çok önemli. Birincisi; Anadolu'nun dört bir yanından İstanbul gibi büyük bir metropolde, ticari ve ekonomik faaliyetlerini sürdüren iş adamlarımızın, Malatya'mıza gösterdikleri teveccühün sonucu olarak böyle bir tesisin vücuda getirilmesidir. Böylece vefa borçlarını da ödemiş oluyorlar. İkincisi, bu okulun aynı zamanda, canını ve kanını bu vatan uğruna feda eden bir şehidimizin adını taşıyor olması. Bu hizmetin getireceği faydalar her şeyin üzerinde olacaktır. Ayrıca kendilerine, Malatya'da bir entistürü meslek lisesi binasını yapma sözünden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Malatya Valisi Ulvi Saran, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'a günün anısına plaket verildi.

Plaket sunumunun ardından okulun açılışı için kurdale kesildi. Okul binasının içini gezen heyet, sınıflara girerek buradaki öğrenciler ile sohbet edip, onlara hediyeler verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız