SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehidinin Eşine Son Sözleri...

A- A+ PAYLAŞ
 
Şehit Uzman Çavuş'un eşiyle son konuşması yürek dağladı: Her an her şey olabilir, hakkını helal et..
 
Hakkari-Çukurca'daki hain pusuda şehit olan askerlerin acı haberini alan aileleri yasta. Olaya inanamayan şehit yakınları veda gibi geçen son konuşmaları gözyaşlarıyla anlattı.
 
Uzman Çavuş Turan Kurt'un şehit düştüğü haberini alan Manisa'nın Salihli ilçesindeki ailesi büyük üzüntü yaşıyor.
 
Haberi alan Şerife Kurt ile 16 yaşındaki oğlu Furkan, 12 yaşındaki kızı Nihal yasa boğuldu.
 
HAKKINI HELAL ET
Edirne'de görev yaptığı sırada tayini Hakkari'ye çıkan ve 17 Temmuz'da Hakkari'de görevine başladığı öğrenilen uzman çavuş Turan Kurt'un, 2 gün önce eşiyle telefonla görüştüğü, çevrede çatışmaların yaşandığını, 24 saattir postallarını çıkarmadığını söylediği ve ''Burada her an her şey olabilir'' diyerek helallik istediği öğrenildi.
 
Uzman çavuş Kurt'un, daha önce Salihli'de 6 yıl görev yaptığı ve eşiyle bu ilçeye yerleşmeyi kararlaştırdığı, bir süre önce de banka kredisiyle ailesinin oturduğu evi aldığı bildirildi. Kurt'un emekliliğine 9 ay kaldığı öğrenildi.
 
BİR AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI
Şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Başer'in Ankara Demetevler'deki babaevine ateş düştü. Baba İsmail Başer'e acı haber verildikten sonra sakinleştirici iğne vuruldu. Belden aşağı felçli anne İnayet Başer yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Anne Başer, "Peygamber ocağında görev yapıyordu. Şehit oldu peygamberimizin yanına gitti. Teröristlere karşı ayakta duracağız, tüm anneler ayakta duracak. Onlara moral biz olacağı" diyerek gözyaşı döktü.
 
37 yaşındaki Şehit Binbaşı Yavuz Başer'in asıl görev yerinin Erzincan olduğu, bölücü terör örgütünün Karadeniz yapılanmasına karşı gezici ekip içerisinde yer alarak Tokat'ın Turhal ilçesinde görev yaptığı öğrenildi.
 
Binbaşı Başer'in bir ay önce şehit düştüğü bölgeye tayin olduğunu bildirildi. Şehit Binbaşı'nın eşi Meltem Başer'in de 2 Ağustos tarihinde yanına geldiği, Biri 10 diğeri 6 yaşında iki çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit Binbaşının kardeşi Fatih Başer'in de özel harekatçı olduğu ve acı haberi alır almaz cenazeyi almak üzere bölgeye gittiği öğrenildi.
 
EMEKLİLİĞİNE 9 AY KALMIŞTI
Şehit düşen askerlerden Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un Salihli'deki evine acı haber öğleden sonra ulaştı.
 
Aslen Balıkesirli olan ve 5 yıl Salihli Cezaevi'nde görev yapan 42 yaşındaki Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un haberini alan eşi ve 2 çocuğu gözyaşlarına boğuldu. Şehit Kıdemli Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turhan Kurt'un ilçeyi çok sevdiği ve 2 ay önce burada ev aldığı belirtildi.
 
Emekliliğine 9 ay kalan Şehit Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un, Tekirdağ'dan geçen 17 Temmuz'da da yeni görev yeri olan Çukurca'ya gittiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız