SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehir Almış Başını Gitmiş"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:17:36
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Feyyaz Uçar, oyunu 3 yönlü oynayacaklarını ifade ederek, "Futbolu her yönüyle oynayıp, rakibe de oynatmadan top kazanıp, kontralar yapmak istiyoruz" dedi.

Yeni Malatyaspor, TFF Antrenman Sahası'nda Kütahya ekibi TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Pazar günü sahasında oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen teknik direktör Feyyaz Uçar, oyun sistemi, transfer çalışmaları ve takımdaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

"FORMDA OYUNCU SAYIMIZI YÜKSELTECEĞİZ"

Uçar, ertelenen Ofspor maçı sonrası bir sıkışıklık yaşayacaklarını kaydederek, "Lig haftasına girmiştik. Kötü hava koşulları nedeniyle Ofspor maçı oynanmadı. Oynanabilir miydi? Tabi o ev sahibi takımın sorumluluğu. Tasarruf onlara ait olduğu için, istemezseler oynatmıyorlar. Bizim açımızdan baktığımızda maç oynanamayacağı için gidip orada 3 gün idmansız beklemek zorunda kalacaktık. Onun yerine bir gün önce antrenman yapma fırsatı bulduk. İnşallah bu erteleme bizim için hayırlı olur. Tabi ki bir sıkışıklık olacak. Hafta içerisinde bir maç oynayacağız ama formda oyuncularımızın sayısını yükselterek, bu sıkıntıyı aşabiliriz" dedi.

"FORVET ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Uçar, "Transfer çalışmalarımızın bir kısmı tamamlandı. Takımımıza biraz dinamizm getirecek, genç oyuncular üzerinde ısrar ettik. Sağ olsun yönetimimiz ve kulüp başkanımız bu konuda bize gereken kolaylığı gösterdiler. Mersin İdman Yurdu'ndan defans oyuncusu Mehmet Enes Sığırcı'yı kiralık olarak aldık. Sadık Çiftpınar bizim oyuncumuz. Samed Kartal geldi. O da çok yaşlı bir oyuncu değil. 1-2 transfer çalışmalarımız devam ediyor. Forvet arayışımız var. Aydın Çetin'i yalnız bırakmak istemiyoruz. Özellikle iç saha maçlarında Emrah Kol ve Aydın Çetin'e karşı 'bende varım' diyebilecek bir forvet arayışımız sürüyor. Bunun yanında bir kanat oyuncusu daha düşünüyoruz. Onun dışında transferimizi kapayacağız. Ocak ayı sonuna kadar zamanımız var. Tabi bu süreç içerisinde oynadığımız maçlarda alacağımız sonuçlarda transferler ilgili fikirlerimizi pekiştirecek. Aldığımız skorlara göre oyuncu tercihlerinde biraz daha hassas davranabiliriz. Yönetimimiz bu konuda çok anlayışlı davranıyor" ifadelerini kullandı.

"LİGE GALİBİYETLE GİRMEK İSTİYORUZ"

Uçar, ikinci yarının ilk maçında grubun lideri Ümraniyespor'un puan kaybettiğini anımsatarak, "Grubun lideri Ümraniyespor'un bu hafta puan kaybetmesi bizim açımızdan iyi oldu. Fark 8 puan olsaydı psikolojik bir sıkıntı yaşayabilirdik. Onların aldığı beraberlik ile aradaki puan farkı açılmadı. Bu hafta sahamızda oynayacağımız TKİ Tavşanlı Linyitspor maçıyla birlikte lige galibiyetle girmek istiyoruz" diye konuştu. 

"FUTBOLU 3 YÖNLÜ OYNAYACAĞIZ"

Uçar, futbolu 3 yönlü oynayacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Şehir çok değişmiş. Gece geç vakitte geldim ama yolların daha önceden Malatya'da görev yaptığım dönemle hiç alakası yok. Şehir büyümüş, almış başını gitmiş. Bu şehre de PTT 1. Lig ve Süper Lig takımı yakışır. Tabi ki kolay bir süreç değil, zorlanacağız. Bu ligde, zannedildiği gibi kolay bir lig değil. Geçen sene Altay'da bunu çok iyi tecrübe ettim. Mücadele edilmesi gereken ve kendisine has özellikleri olan bir lig. Çok yıldız oyuncular alabilirsiniz ama koşmadan bu ligde bir başarı yakalanması mümkün değil. Biz futbolu 3 yönlü oynayacağız. Top bizdeyken, top rakipteyken ve top kimsedeyken. Onlarla ilgili çalışmalarımız sürecek. Bu haftaki idmanlarımızda bire bir çalışmalarımıza, top rakipteyken pozisyon almalarımıza, takım olarak kaymalarımıza yönelik özel çalışmalar yapacağız. Yani futbolu her yönüyle oynayıp, rakibe de oynatmadan top kazanıp, kontralar yapmak istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek, başarıya ulaşabiliriz. Ama sadece top bizdeyken oynamayı düşünürsek, bizi çok zorlarlar. Hep skoru korumak zorunda kalırız. Sıkıntı yaşarız ve 90 dakikalar bitmez."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız