SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehir Engelsiz Hale Dönüştürülecek"

0
Güncellendi - 2016-11-11 15:54:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı engelli vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığının düzenlediği organizasyonla engellilerle yemekte bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı sorunları dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, Malatya’nın her geçen gün engellilere yönelik hizmetlerde ciddi mesafeler aldığını belirterek “Bir taraftan hükümetimizin yapmış olduğu iyileştirmeler, yasal düzenlemeler çok önemli, bir taraftan da yerelde şehri engelsiz hale dönüştürebilmek her şeyden daha önemli” dedi.

Toplumsal olarak engellilere yönelik bilincin oluşturulmasının önemine de değinen Çakır, başta özel sektör başta olmak üzere bütün konutların da mimariden başlayarak engellileri dikkate alınarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını kaydeden Çakır, “Şuan 3 araç tahsis edilerek engelli kardeşlerimizin hizmetine verdik. 570 kayıtlı engelli vatandaşımız istediği zaman 3 engelli minibüsünden hizmet alabiliyor. Bu yaptıklarımız yeterli değil tabi. Ulaşımda geldiğimiz nokta geçmişe bakıldığında çok daha iyi yerlerde. Cadde ve sokaklardaki düzenlemeler standartlara uygun dönüştürülmesi, kaldırımların daha alçak yapılması konusunda iyi bir noktaya geldik ama henüz daha eksikliklerimiz var” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 2002 ve daha sonrasında engellilerin yaşamını doğrudan ilgilendiren düzenlemelerin herkesçe bilindiğini ifade ederek “Bugüne kadar engelliler ile ilgili bir yasa yoktu, bu ilk defa AK Parti döneminde çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

Her bireyin aslında bir engelli adayı olabileceğini vurgulayan Kahtalı, “Biz bu kardeşlerimizle birlikte nasıl yaşarız, bu arkadaşlarımız da engelli olmayan vatandaşların kullandığı sosyal kültürel imkanlara nasıl katılabilir bunun çalışmasını yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Engellilerle ilgili düzenlemelerde halen bazı eksikliklerin olabileceğine dikkat çeken Kahtalı, “Ancak Malatya geneline baktığımız zaman yapılan çalışmalar Avrupa standartlarının üzerinde çalışmalar. Burada da Belediyemizin çalışmaları taktire şayan. Malatya hizmet alımı noktasında her anlamda tanınmaz hale geldi. Engelliler ile ilgili de Büyükşehir Başkanımız pozitif bir güç harcıyor ve her gelen talebi titizlikle değerlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından yemeğe katılan engelliler de söz alarak karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları dile getirdiler.

Engellilerle istişare toplantısına Çakır ve Kahtalı'nın yanı sıra AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şahin Karahan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Şubesi yetkilileri de katıldı.

İha

ENGELLİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız