SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehir İçi Ulaşımda Dönüşüm Başladı

0
Güncellendi - 2017-05-10 11:57:49
Şehir İçi Ulaşımda Dönüşüm Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Şehir merkezinde toplu taşıma yapan minibüslerin Özel Halk Otobüsüne dönüştürülmesi projesininin I. etabında ilk olarak Sanayi ve Hayvan Pazarı hattında çalışan minibüslerin yerine Özel Halk Otobüsü uygulaması başlatıldı. 23 adet Özel Halk Otobüsünün hizmete alınması nedeniyle 10 Mayıs Çarşamba günü bir tören düzenlendi. Törene, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Ercan Turan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, şirket genel müdürleri, Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce ile hat sahipleri ve firma temsilcileri katıldı.

 Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, 50 yıllık Sanayi Hayvan Pazarı hattının kullanılabilir ve işletilebilir olmadığını belirterek, yıllardır çözüm bulamadıkları bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın çözdüğünü söyledi. İnce, “Öncelikle bizlere ve esnaflarımıza her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Her zaman kapısını esnafımıza açan, hiçbir zaman esnafımızı kapısından döndürmeyen, esnafımızın sorununu kendi sorunu gibi gören Büyükşehir Belediye Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Bizler şoför esnafı olarak her zaman Ahmet Başkanımızın yanındayız ve destekçisiyiz. Allah razı olsun. İnşallah bu dönüşüm milat olur ve devamı gelir. Tüm esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, “Aslında her alanda yeni bir başlangıç yapmış olduk. Ana planlar başta olmak üzere, şehrimizi geleceğe hazırlamak, kaliteli hizmet sunmak, yaşam konforunu artırmak anlamında birçok değişim yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de ulaşım. En ufak yerleşim yerinden büyük metropollere kadar her yerde ulaşım yerel yönetimlerin en önemli konu başlıklarından birisi olmuştur. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak biz geçmiş yıllarda gerek Belediyemizin ve gerekse MOTAŞ’ın ulaşım araçlarının yenilenmesinin yanı sıra Türkiye’de ilk defa Trambüs projesini hizmete sunarak, son derece konforlu, güvenli, işletme maliyeti düşük, memnuniyet karşılığı olan yatırımları gerçekleştirdik. Şimdi de minibüsleri Özel Halk Otobüsüne dönüştürüyoruz.

İlimizde sadece belediye olarak bizler toplu taşıma işi yapmıyoruz. Aynı zamanda M plakalı, D plakalı olan araçlarımız var. Bunların da kaliteli ve konforlu hizmet sunmaları gerek. Bu nedenle minibüslerin dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. İnşallah hayırlı olur. Esnaflarımızın kazançlarının bereketli ve bol olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar ilçelerimizde 580’in üzerinde D4’leri J plakasına dönüştürmüş olduk. Şu anda yine Yeşilyurt, Bostanbaşı, Yakınca, Akçadağ gibi yerlerin dönüşümü belli bir aşamaya geldi. Önümüzdeki aylar içerisinde bunların da dönüşümünü gerçekleştireceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • eraykoycu (6 yıl önce)
    minübüsleri yenilerken lütfen minübüsçüleride yenileyin, ya kendilerine çeki düzen versinler vatandaşla ilişkilerinde ya da değiştirin efendim... adamlar resmen vatandaşı dövecek gibiler... azcık yumuşak yüzlü olmaya calışsınlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Müşteri kapma olmaz hatta müşteriyi görmemezlikten gelirler gelirleri ortak hepsinin eski malatya hattı da öyle dolmuştan inip otobüse alışmaları yıllar alır çok saygisizlar
    0
    0
    Yanıtla
  • çiçek abbas (6 yıl önce)
    MİNİBÜSLER DEĞİL MİNİBÜS ŞÖFÖRLERİ VE ZİHNİYETLERİ DEĞİŞMELİ
    0
    0
    Yanıtla
  • istemiyoruz. (6 yıl önce)
    he he çok iyi olur.dönüştürün ondan sonra da fiyatları 3 lira yapın.1 liralık mesafelere 2 lira alıyorsun.minibüsler sizlerden ucuza götürüyor.ben minibüsten şikayetçi değilim arkadaş.kazıklanmaya niyetim yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Minibüs sivil 1.75 kazık dediğin olay sadece 25 krş :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali kaya (6 yıl önce)
    Yeter su minübüsler den kurtarin malatya halkini şunlardan minübüsde sigara içen küfür edenler bir standarta ulaştırın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Minübüsler girmiyo merkeze koca otobüsleri nasıl sokacaklar hey Allah'ım su seçim olsada başbakan değişse bu adamın amacı ne anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Çok yanlış bi karar koca otobüsleri taksi gibi kullanıp yolcu kapmaya çalışacaklar, bu arada malatyahaber.com yorumumu neden siliyorsun kötü bir şey mi söylüyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (6 yıl önce)
    buradan malatya'nın trafik sorununu çözecek bir önerim olacak. şehir içi minibüs ve otobüsler şehir içinden değil çevre yolundan giderse trafik keşmekeşi çözülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Çok ama çok yanlış bir karar, Ankara'da yaşıyorum ve burda özel halk otobüslerini yolcu kapmak için minibüs gibi taksi gibi kullanıyorlar. Kural ihlallerinin kazaların haddi hesabı yok. Taşımacılık eskiden olduğu gibi yine MOTAŞ ta kalmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (6 yıl önce)
    Başkanım inşallah şehir içerisindeki tüm minibüsler bu şekilde olur. Birde davranışlarını ve kılık kıyafetlerini düzeltirlerse daha iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla