SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şehir İçinde Olması Yanlış!'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ABD gezisinin ardından basın mensuplarının, çeşitli konulardaki soruları ile kamuoyunda konuşulan bazı iddialar ve eleştirileri yanıtladı. Çakır, Şubat ayına kadar kendisi ve Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat’ın da ortak olduğu Bil-Grup isimli şirket tarafından Çöşnük’te yaptırılan inşaata belediye tarafından kesinlikle bir imtiyaz tanınmadığını söyleyerek “Ortaklık yapısı geçmişe dayanan arkadaşlıkların birlikteliği ile ve kentimize çok özel bir okul kazandırma düşüncesiyle oluştu. Kısa sürede yüz civarında bir sayıya ulaştı. Öyle sanıldığı gibi rant amaçlı bir birliktelik değil de tamamen okul kazandırma düşüncesi ile başladı” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ KİMSE TANIMIYOR”
Amerika Birleşik Devletleri gezisinin verimli geçtiğini söyleyen Çakır, Türkiye’nin ve Malatya’nın ABD’de hiç tanınmadığını söyledi. Gezinin tanıtım açısından önemli olduğunu ifade eden Çakır, bu tür gezilerin geri dönüşümü ile ilgili olarak da “Öyle büyük beklentileri içerisine girmemek gerekiyor. Bu festivallerin, ülkelerin kendilerini tanıtmak için iyi bir fırsat olduğunu gördüm. Şu bir gerçek ki Türkiye Amerika’da pek fazla tanınmıyor. Malatya tanınmıyor. Madem biz Malatya’yı tanıtacağız Malatya için büyük önem taşıyan kayısıyı tanıtmak istedik. Birçok şehrin belediye başkanlarına, yöneticilerine, iş adamlarına kayısıyı tanıttık. Bizim kayısı ikram ettiğimiz insanlar ilk kez kayısı yediklerini söylediler. Kayısıyı hiç bilmiyorlar. Tanıtım çok önemli, dolayısıyla bu tür gezilerin bu açıdan yararı var” dedi.

Çakır, Valilik Yazı İşleri Müdürü’nün yanı sıra kendi özel kalem müdürünün turizm ve tanıtım amaçlı bir geziye katılmasının eleştirilmesine ilişkin olarak da “Bu turizm ve tanıtım amaçlı bir gezi. İsteseydik 10 kişilik bir ekiple de gidebilirdik ancak fazla masraf olmaması için benim haricimde özel kalem müdürü geldi. Kendisi orada bizim Malatya adına açtığımız standın başında durdu ve festivale katılanlara broşür dağıttı. Gün boyu standı bekledi” açıklamasını yaptı.

Gezi masraflarının sponsorlar tarafından karşılandığını ifade eden Çakır, “Yol masrafımızı biz karşıladık. Giderlerin büyük bir bölümü sponsorlar tarafından karşılandı ancak çok cüzi bir miktar da belediyenin kasasından ödendi” dedi.

“PARK YASAĞI OLAN CADDELERE PARKOMETRE KOYMAYACAĞIZ”
Yakın bir zamanda parkometre ihalesi yapacaklarını, belediyenin uzmanlarının bu konu üzerinde çalıştıklarını söyleyen Çakır, belediye meclis kararıyla 07.00-19.00 saatleri arasında park yasağı uygulanan Atatürk ve İnönü Caddelerinde parkometre uygulaması yapmayacaklarını bildirdi.

“ŞEHİR İÇİNDE ÖZEL HASTANE OLMASI YANLIŞ”
Özel hastanelerin şehir içinde olması nedeniyle park yasağının sadece özel hastaneler önünde ihlal edildiğinin hatırlatılması üzerine Çakır “Hastaneler şehrin ortasında olmaz. Biz bundan sonra bu tür ruhsatlar vermeyeceğiz. Ama ruhsatını almış olanlar içinse şu an yapabileceğimiz bir şey yok. Olmaması gerekirdi ama yasal olarak yapabileceğimiz bir şey yok” cevabını verdi.

BETONLARIN DENETİMİ
Malatya Belediyesinin kullandığı betonların kalitesiz olduğu ve denetimsiz olduğu buna rağmen bir takım siyasi baskılarla aynı firmadan beton alımı yapıldığına ilişkin iddiaların hatırlatıldığı Çakır “Hazır beton dökümleri seri olarak denetleniyor. Beton Analiz laboratuarımızda bu konuda çok hassas ve titiz davranıyor. Ayrıca bildiğim kadarı ile alt geçit yapımına hazır beton veren firma ile bu anlamda bir bağlantımız yok. Belki Karayolları ile çalışıyorlardır. Yani o konuda bizim bir sıkıntımız yok” açıklamasını yaptı.

ÇÖŞNÜK’TEKİ İNŞAAT
Malatyahaber.com’da "Çok hususi bir iş" başlığıyla verilen Çamurlu bölgesindeki inşaat ile ilgili iddiaları da yanıtlayan Çakır şunları söyledi:

“Ortaklık yapısı geçmişe dayanan arkadaşlıkların birlikteliği ile ve kentimize çok özel bir okul kazandırma düşüncesiyle oluştu. Kısa sürede yüz civarında bir sayıya ulaştı. Öyle sanıldığı gibi rant amaçlı bir birliktelik değil. Tamamen okul kazandırma düşüncesi ile başladı.

24 saat aralıksız çalışmalar bizim belediye tarafından yapılmıyor. Arazinin toprak yapısından gelen özelliği dolayısıyla ilgili firma tarafçından kiralanan iş makinelerinin yaptığı çalışmalardır sanıyorum.

Ortaklığımın devam ettiği ilk zamanlarda bu arsayı da okul olarak değerlendirelim düşüncesi vardı. Ama arazinin yapısı okul binası olmaya elverişli değildi. Okul yapma düşüncesinden vazgeçildi ve bölgenin olumlu anlamda gelişimine katkıda bulunmak için lüks konut yapımına karar verildi. Ondan sonraki süreci ayrıldığım için bilmiyorum.
Belediyenin görevi vatandaşlarını mağdur etmemektir. Ruhsat vermişseniz yolunu da suyunu da verirsiniz. Bu kuraldır. Belediyelerin hiç bir vatandaşını mağdur etmeye hakkı yoktur. Söz konusu bina da bölge de ilk bina değil zaten bölgede başka yapılar da var."

SÜMERPARK'TA PROJE DIŞI UYGULAMALAR VE İŞGALLER
Sümerpark alanında projeye aykırı olarak bir takım değişikliklerin yapılmasına göz yumulduğu şeklinde eleştirilerin olduğunun hatırlatılması üzerine Çakır “Kesinlikle böyle şeylere müsaade etmeyeceğiz. Sümerparkın denetimi bizde, projeler de elimizde. Denetimlerimiz sürekli devam ediyor. Proje dışı bir uygulama görüldüğü anda gereken yapılıyor. Ancak, görsellik açısından olumlu katkı anlamında ufak tefek değişikliklere de ses çıkarmıyoruz” dedi.

ESENLİK KÜÇÜK ESNAFA RAKİP Mİ?
Esenlik şirketinin yabancı şirketlere ait marketler yerine Malatya’nın küçük esnafına rakip olduğu eleştirilerine ise şu yanıtı verdi:

“Hayır. Kesinlikle doğru değil. Üstelik Esenlik olmazsa ulusal veya uluslararası marketler şehrimize üşüşürler. Esenlik marketlerin başarılı olması gerekir. Zaten başarısız veya zarar eden marketi belirlediğimiz an hemen kapatacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Ruhsatsız marketimiz yok. Belki yeni açılanların ruhsatla ilgili prosedürleri devam ediyordur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız