SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şehir Menfaatini Öne Çıkarmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:13
'Şehir Menfaatini Öne Çıkarmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Bizim ihracatımız gıda ağırlıklıyken, son dönemde tekstil ve konfeksiyon aynı zamanda su ürünleri, makine ve teçhizat noktasında da ihracat artışlarımız söz konusu" dedi. 

Malatya Aktif İşadamları Derneği'nde (MAKİAD) gerçekleşen programa TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MAKİAD Başkanı Suat Sarın ve dernek üyeleri ile işadamları katıldı.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bir şehrin kalkınmasında sadece bir kurumun üzerine görev düşmediğini belirterek şöyle konuştu: "Şehrin tümünün bir masa etrafında toplanması lazım. Bunu gerçekleştirmek içinde hoşgörü ve sevgi zemini içerisinde hareket edip, kişisel menfaatleri bir kenara iterek, şehrin menfaatlerini öne çıkararak hareket etmek lazım. Bu konu da MAKİAD üzerine düşen görevi geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getiriyor.” 

Malatya’nın ihracatını daha yüksek rakamlara çıkaracağını söyleyen Erkoç, şunları söyledi: “Bizim ihracatımız gıda ağırlıklıyken, son dönemde tekstil ve konfeksiyon aynı zamanda su ürünleri, makine ve teçhizat noktasında da ihracat artışlarımız söz konusu. Malatya sadece gıdaya bağlı bir ihraç etmiyor, değişik sektörlerde de ihracat yapılıyor. Malatya’nın çok kısa hedefler içerisinde ihracatını çok yüksek rakamlara çıkarması gerekir.” 

Erkoç, yapımı süren İş Geliştirme Merkezi'ndeki (İŞGEM) işyerleri, inovasyona ve AR-GE'ye açık, işini büyütmek isteyen işletmelere verilerek sanayiye ilk adımı atmalarını sağlayacaklarını söyledi. Erkoç, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde İŞGEM kurulması için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortak proje hazırladıklarını hatırlattı. İŞGEM' in kurulması için düzenlenen AB Hibe Projesi'nin kabul edildiğini kaydeden Erkoç, 3 milyon avro destek alınacak proje çerçevesinde İŞGEM'in inşaatının bitirme aşamasına getirildiğini söyledi.

İŞGEM'in 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin sosyal donatı alanında inşa edildiğini dile getiren Erkoç, şöyle konuştu: “İçinde 42 işyeri bulunacak. İŞGEM gelecek yıl Haziran ayı sonunda tamamlanacak. Burada 25, 50 ve 125 metrekareden 500 metrekareye kadar işyerleri bulunacak. Bu işyerlerini inovasyona, AR-GE'ye açık, işini büyütmek isteyen işletmelere vererek, sanayiye ilk adımı atmalarını sağlayacağız. Bu işletmeler için Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde yer almak da ayrı bir şans olacak.”

MAKİAD Başkanı Suat Sarın, dernek çalışmaları hakkında bilgi aktararak, “Derneğimizin yaptığı on sekiz farklı faaliyet bulunmakta, bu da demek oluyor ki üyelerimizi on sekiz farklı koldan sarıyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız