SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şehir Merkezinde Yasak!'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye'den yapılan açıklamada, şehir merkezinde küçük ve büyükbaş "ahır hayvanı" beslemenin çevre ve insan sağlığını tehdit ettiği, bu nedenle yasak olduğu hatırlatıldı.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Şehir merkezinde büyük ve küçükbaş hayvan beslemenin çevre ve insan sağlığını tehdit eden sonuçlar yarattığı, bu nedenle şehir merkezinde hayvan besleyenler hakkında Malatya Belediyesi tarafından yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Malatya Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, son yıllarda alınan ciddi tedbirlere ve yapılan denetimlere rağmen hala meskun mahal ve mahalle aralarında bazı vatandaşların ahır hayvanı besledikleri duyumlarının alındığı belirtilerek, bu durumun insan ve çevre sağlığını olumsuz yönden etkileyen ortamlar oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, insan ve çevre sağlığını olumsuz yönden etkileyen, görüntü-çevre kirliliği yaratacak bu tür faaliyetlerin; 5393 sayılı Belediye Kanununun, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun, 2872 sayılı Çevre Kanununun ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri ile T.C Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 01.05.2000 tarih ve 2000/37 - 5848 sayılı genelgesinde kesinlikle yasaklandığı belirtilerek, “Sağlık İl Müdürlüğü’nün araştırma ve verilerine göre, hayvan gübresinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde özellikle çocuklarda paraziter hastalıkların yaygın olduğu görülmüştür. Yine konuyla ilgili olarak Belediyemize verilen şikâyet dilekçelerinde; hayvansal gübrelerden yayılan koku ve buralarda oluşan haşereler nedeniyle, çevrede bulunan vatandaşların rahatsızlık duydukları tespit edilmiştir ” denildi.

Açıklamada, bütün bu olumsuzluklara kaynaklık eden büyük ve küçük baş hayvan besleme faaliyetinin şehir merkezindeki yerleşim birimlerine yakın bölgelerde kesinlikle yasak olduğu, konuyla ilgili son olarak İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nin 26.07.2006 tarih ve 2006/7 nolu kararının bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, Malatya Belediyesinin bu konudaki denetimlerinin aralıksız olarak devam ettiği, yasağa uymayanlara sözkonusu kanunlar ve genelge doğrultusunda yasal işlem yapılacağı ifade edilerek, vatandaşların daha duyarlı olmaları istendi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız