SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehir Mezarlığı'nda Düzenlemeler

A- A+ PAYLAŞ

Aralık 1989'da hizmete giren 3 bin dönüm alana sahip, 100 bin mezar kapasiteli Malatya Şehir Mezarlığı'na 17 yılda yaklaşık 25 bin defin yapıldığı belirtildi. Belediye Başkanı Cemal Akın, mezarlıkta önemli düzenlemeler yapıldığını bildirdi.

Akın'ın basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdiği mezarlık incelemesi ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..Türkiye’nin örnek mezarlıklarından birisi olan Malatya Belediyesi Şehir Mezarlığı’nda önemli düzenlemeler yapıldı.

Yapılan düzenlemeleri yerinde görmek amacıyla Belediye Başkanı H.Cemal Akın 26 Aralık Salı günü basın mensupları ile birlikte Şehir Mezarlığı’na bir gezi düzenledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu ile bazı daire müdürlerinin de katıldığı gezi sırasında Mezarlıklar Müdürü Akif Kayadurmuş ile Yol ve Asfalt İşleri Müdürü Mehmet Mert çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Mezarlıklar Müdürü Akif Kayadurmuş, özellikle bayramlarda şehir mezarlığında büyük sıkıntılar yaşandığını, bu sorunun çözülmesi için Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın talimatları doğrultusunda 3 metre olan kapıların 15 metreye çıkarıldığını, iki giriş, bir de çıkış kapısı olmak üzere toplam 3 kapının olduğunu, her yıl mezarlığa 3 bin adet çam fidanının dikildiğini, ana caddelerin ışıklandırıldığını, ses düzeni için yeraltında kabloların çekildiğini söyledi.

Kayadurmuş ayrıca Şehir Mezarlığının yaklaşık 3 bin dönüm civarında ve 100 bin mezar kapasitesi olduğunu ve şu anda yüzde 25’inin dolu olduğunu da kaydetti.

Daha sonra Mezarlıkta yapılan asfaltlama çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Yol ve Asfalt İşleri Müdürü Mehmet Mert, 500-600 metre civarında yeni yol açıldığını, bazı yolların genişletildiğini belirterek, 30-35 bin m2 dolayında asfaltlama çalışması yaptıklarını söyledi.

Daha sonra yapılan çalışmalarla ilgili özet bilgiler veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise, yapılan çalışmalar hakkında kısa kısa bilgiler vererek, mezarlıkları şehirlerin mührü olarak kabul ettiklerini ve bu anlayış içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Akın, şehir mezarlığı içerisinde yağmursularının birikmemesi için kanalizasyon şebeke çalışmalarının da yapıldığını kaydederek, mezarlık alanında yoğun bir yeşillendirme çalışmasının yapıldığını belirtti.

Malatya Şehir Mezarlığı’nın yakın bir gelecekte, yeşilliğiyle ünlü İstanbul Karaca Ahmet Mezarlığı gibi büyük bir yeşil alana sahip olacağını söyleyen Başkan Akın, diğer alanlarda olduğu gibi Şehir Mezarlığı’ndaki çalışmaların da yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

Belediye Başkanı Akın, daha sonra şehir mezarlığı içerisinde hayırsever işadamı Hasan Kartal tarafından merhum kızı için yaptırılan Begüm Kartal parkını basın mensupları ile birlikte gezdi. Akın burada yaptığı açıklamada, işadamı Hasan Kartal’ın müracaatı doğrultusunda Belediye Meclis Kararıyla şehir mezarlığında kızı Begüm Kartal adına yaptırdığı parkı Malatya’ya kazandırdığını belirterek, “Ben özellikle Malatya’daki, durumu iyi olan hemşerilerimden, Hasan Kartal’ı örnek almalarını istirham ediyorum. Yapacakları bu tür hizmetlerle hem yaşatmak istedikleri isimleri koyarak o isimleri yaşatmış olurlar, hem de Malatya halkına hizmet sunmuş olurlar. Ben Malatya basını aracılığıyla Hasan Kartal’a teşekkür ediyorum. Sevgili kızına Allah’tan rahmet diliyorum ve hemşerilerimizin de böyle güzel eserlere imza atmalarını diliyorum” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız