SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehir Olarak Hedefe Kilitlenmeliyiz"

0
Güncellendi - 2016-11-16 03:10:57
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un takım kaptanı Sedat Ağçay, “Bu sene lige başlarken hedefimiz Play-Off’tu. Ama biz kimsenin beklemediğini takım arkadaşlarımız ve hocalarımızın inancıyla çok büyük bir etki yaptık. Hedefimiz ilk iki içerisinde yer alıp, Süper Lige çıkmak olacak” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli futbolcu, zor bir fikstüre girdiklerini ama geride kalan 10 haftalık süreçte ligin iyi takımlarına karşı mücadele ettiklerini dile getirdi.

“ESKİŞEHİRSPOR DEPLASMANINDAN GALİBİYETLE AYRILACAĞIZ”

Ağçay, ligde 10 haftalık süreçte iyi bir periyotla lider olduklarını kaydederek, “Bazı söylentiler var, ‘fikstür avantajı’ olduğu yönünde ama diğer takımlarda bu takımlarla oynayacaklar. O zaman fikstür avantajını görecekler” dedi.

Ligde zorlu bir viraja girdiklerini dile getiren tecrübeli futbolcu, şunları söyledi: “Önümüzdeki dört haftalık periyotta zorlu maçlar oynayacağız. Öncelikle bunun ilk ayağı Eskişehirspor maçı olacak. Maçı nerede oynanacağı bir iki gün içerisinde belli olacak. Ama hocamızın da söylediği gibi nerede oynarsak oynayalım biz oyunumuzu oynayacağız. Biz istediğimizi sahaya yansıtacağız. Allah’ın izniyle de deplasmandan galip gelmeyi istiyoruz.”

“İNŞALLAH BİZİ ARATMAZLAR”

Ağçay, sarı kart cezası nedeniyle Eskişehirspor maçında forma giyemeyeceğini anımsatarak, “Cezam nedeniyle böyle bir maçta oynayamayacağım. Birde takım kaptanı olarak dışarıda kalmak bana ayrıca bir zorluk verecek. Ümraniyespor maçında çok önemli bir futbolcu arkadaşımız Ahmet Burak Solakel cezalıydı, onun yerine oynayan arkadaşımız maça etki edecek derecede oynadı. Amutu sakattı onun yerine forma giyen Eren müthiş bir performans ortaya koydu. Benimle beraber Pereira’da cezalı ama yerimize oynayacak arkadaşlarımızda en iyi şekilde mücadele edecektir. İnşallah bizi aratmazlar” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİR OLARAK HEDEFE KİLİTLENMELİYİZ”

Tecrübeli futbolcu, performanslarını genç futbolculara örnek olarak yansıtmayı istediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne olursa olsun hedefi olan bir futbolcuyum. Ne durumda ya da ne şartta olursa olsun benim her zaman bir hedefim olur. Geçen sezon geldiğimizde zor durumdaydık ‘Play-Off olur mu, olmaz mı?’ kıl payı kaçırdık. Bu sene lige başlarken hedefimiz Play-Off’tu. Ama biz kimsenin beklemediğini takım arkadaşlarımız ve hocalarımızın inancıyla çok büyük bir etki yaptık. Hedefimiz ilk iki içerisinde yer alıp, Süper Lige çıkmak olacak. Şehrin ileri gelenlerin ve şehrinde bize daha çok destek olması gerekiyor. Gelenlerden Allah razı olsun ama tribünlere daha çok gelmelerini istiyoruz. Bu hedefe bütün şehir olarak kitlenmeliyiz. Sadece futbolcuların koyacağı bir hedef olmaması lazım, şehri etkileyen bir spor dalını yapıyoruz. Performansımız bizi ilk ikiden çıkma hedefine getirdi. İnşallah bu yolda ilerleyeceğiz.”

“FUTBOLU BIRAKMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

Ağçay, futbolu bırakma gibi bir düşüncesinin olmadığını kaydederek, “Şuan için bırakma düşüncem yok. Gittiği yere kadar gitmek istiyorum. Allah sakatlık vermezse, oynayabilecek gücümde var. Bunu sahada da görüyorsunuz. Bir sene ya da iki sene diye bir hedef koymuyorum. Gittiği yere kadar gitmek istiyorum. Allah’ta inşallah nasip eder” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya (7 yıl önce)
    Bence Sedat artık yaşlandı. Birincisi, 10 haftada ligin en iyi takımlarıyla oynamadık. Daha eskişehir, göztepe, bolu, sivas, adana demir gibi güçlü takımlar dururken böyle bir açıklama yapması saçma geldi. İkincisi Amutu'nun yerine oynayan Eren müthiş bir performans falan sergilemedi. Kimseyi korumaya çalışmasın. Biz kimin nasıl oynadığını görüyoruz. Üçüncüsü de son maçlarda sahada tembel tembel dolaşmaya başladı. Kontra yediğimizde defansif orta saha olmasına rağmen geriye dönmüyor, ağırdan alıyor. Tecrübeliyim, kaptanım, abiyim düşünceleriyle sahada yürümesi doğru değil. Aynı şeyi bazen Mba'da yapıyor. Bu arada her maç nefesi yetmediği için bir korneri 1.5 dakikada kullanması da ayrı bir soru işareti. Yinede yaptığı iyi işler için teşekkür ediyoruz kendisine.
    0
    0
    Yanıtla