SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehir Olarak İftar Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, İnönü Üniversitesi, TSO, MESOB ve Ticaret Borsası’nın ortak organizasyonu ile Suriyeli mültecilerin barındığı Konteyner Kentte düzenlenen ortak organizasyonda Malatya’daki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları yöneticileri iftar yemeğinde bir araya geldi.

“ŞEHİR OLARAK BURADAYIZ”

Beydağı Konaklama Tesisleri’nde düzenlenen ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin da katıldığı iftar yemeğinde konuşan Vali Şahin,  “Hep birlikte, bir arada şehir olarak iftar veriyoruz. Bu sene geçen seneden farklı olarak bu iftarımızı Suriyeli kardeşlerimizle birlikte yapmak, onların buradaki yalnızlıklarını paylaşmak amacıyla kamp merkezimizde yapmış oluyoruz. Ben buraya katıldığınız için öncelikle sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“SEMBOLİK BİR GÖSTERGE”

Vali Şahin şöyle konuştu, “Buradaki kardeşlerimiz İnşallah kısa zamanda kendi ülkelerine dönerler, kendi vatanlarına, evlerine, barklarına ulaşırlar, ama burada kaldıkları müddetçe hep beraberiz. Mutluluklarını da, sıkıntılarını de şehir olarak biz paylaşmaya çalışıyoruz onlarla. Ama onlarda sağ olsunlar şehre gerçekten nezaketle, saygıyla mukabile ediyorlar. Yani her an, her imkanla hem teşekkürlerini esirgemiyorlar, hem de buradaki huzurun, güvenin ve rahatın bozulmaması adına ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Ben kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Biz şehirde başka iftarlarda yapabilirdik, bugün birçok dostumuzun başka iftar programları vardı ama, sağ olsunlar o iftar programlarını erteleyerek Suriyeli kardeşlerimizle birlikte olmaya geldiler. Bu hem bizim, hem şehrimizin, hem ülkemizin Suriyeli kardeşlerimize yaklaşımının aslında sembolik bir göstergesidir.” 

HER GÜN 4 BİN KİŞİLİK İFTAR

İftar programı Malatya Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı dua ile başladı. Protokol üyeleri masalarında oturan Suriyelilerle birlikte iftarlarını açarak sohbet ettiler.  Vali Şahin ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral  Mendi, masalarına oturan Suriyelilerle yakından ilgilendiler.

İftar programı Konteyner Kent Camii İmamı Suriye uyruklu Şeyh Ali’nin yaptığı dua ile son buldu. Şeyh Ali’nin okuduğu dua katılımcılara zaman zaman duygusal anlar yaşattı.

Bu arada, yaklaşık 7 bin kişinin kaldığı ve çocuk nüfusunun fazla olduğu Konteyner Kentte Ramazan ayı süresince her gün yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği verileceği kaydedildi.

KİMLER KATILDI?

Organizasyonu düzenleyen kuruluşların yöneticileri gelen davetlileri birlikte karşıladılar.  İftar yemeğine Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, üst düzey diğer komutanlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı. Davete şehir merkeziden yaklaşık 800 kişi katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız