SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şehir ve Çocuk' Karikatür Yarışması

0
Güncellendi - 2016-03-09 19:55:11
'Şehir ve Çocuk' Karikatür Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından, çocukları aktif olarak kent yaşamına katmak, çocukların düşünce dünyasındaki kent yaşamının olumlu / olumsuz yönlerini mizahi ve düşündüren bir perspektif ile ele almak amacıyla sadece ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği ödüllü “Karikatür Yarışması” düzenlendi.

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nden verilen bilgiye göre, çocukların kentte söz sahibi olmalarını sağlamak amacıyla çocukların gözünde kent yaşamının her alanında (çevre, sağlık, ulaşım, eğitim, imar vb.) alanlarda göze çarpan olumsuzlukları tespit edebilmek ve çocukların sunacağı çözüm önerilerini görmek amacıyla “Şehir ve Çocuk” konulu karikatür yarışması düzenlendiği açıklandı.

Başvuru koşulları ve ödüller konusunda şu açıklama yapıldı:

"Başvurular 15 Nisan 2016 tarihine kadar Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğine şahsen yapılacaktır.

Alanında uzman jüri üyelerinin yapacağı değerlendirme neticesinde yarışmada dereceye girenler altın ile ödüllendirilecek.

f1Değerlendirme Kurulu

Mehmet Düzenli: Karikatürist

Bülent Altınsuyu: Görsel Sanatlar Öğretmeni

Vehbi Kolçak: Görsel Sanatlar Öğretmeni

Dereceler ve Ödüller

Birinciye: Tam Altın

İkinciye: Yarım Altın

Üçüncüye: Çeyrek Altın

Dördüncüye: Mansiyon

Beşinciye: Mansiyon

Yarışma Koşulları

-İlkokul (2.3.4) sınıflar ile ortaokul (5.6.7.8.) sınıflar arasında iki kategori olarak ele alınacaktır.

-Yarışma konusu serbest. Katılımcı kent ile ilgili her türlü konu üzerine yarışmaya dahil olabilir.

-Karikatürler için her türlü teknik, boyut ve malzeme kullanımı serbesttir.

-Her öğrenci yarışmaya daha önce ödül almamış ve bir yerde sergilenmemiş en fazla bir karikatür ile katılacaktır.

-Eserler katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde Kent Konseyi Genel Sekreterliğine elden teslim edilecektir. Yıpranan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Yarışmaya katılacak eserlerde öğrencilerin ad, imza vb. işaretleri bulunmayacaktır.

-Öğrenciler eserlerini Kent Konseyi Genel Sekreterliğine getirip, katılım başvuru formunu doldurarak, yarışmaya dahil olacaktır.

-Yarışmaya katılan eserlerin her türlü yayın hakları Malatya Kent Konseyi'ne aittir.

-Yarışmaya katılım ücretsizdir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız