SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehirciliği İncelemişler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yurt dışı gezilerinin insanın ufkunu açtığını belirterek, ABD ziyaretinde de şehircilik açısından inceleme fırsatı bulduğunu söyledi.

ABD'nin Chicago şehrinde geçen hafta düzenlenen ve açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yaptığı festivale, Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya milletvekili Mehmet Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve bazı işadamları ile birlikte katıldığını hatırlatan ve geziyi değerlendiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ABD'nin Chicago şehrinde düzenlenen festivalde Malatya standı açıp, el dokuması halılar, geleneksel el sanatları ve Malatya'nın fotoğrafları ile kayısıyı sergilediklerini ifade etti. Başkan Çakır, "Ayrıca kaldığımız sürece buralardaki şehircilik çalışmalarını inceledik. Gördük ki, şehircilik problemini 80-100 yıl önce bitirmişler" dedi.

ABD'de yaptıkları temaslarda ABD'nin Iowa eyaletine bağlı Des Moines şehri ile Malatya'nın kardeş şehir olması noktasında ön görüşme yapıldığını vurgulayan Çakır, "Kardeş şehir olunca, Malatya ile bu şehir arasında öğrencilerin eğitiminden tutun da birçok yararları olacak. Kardeş şehir ile ilişkilerimiz artacak" ifadelerini kullandı.

Gezdikleri yerlerde Türkiye'nin ve kayısının pek tanınmadığı kanaatine vardığını dile getiren Çakır, bu tür gezilerin insanın ufkunu açtığını kaydetti.

ABD gezisine Malatya Belediyesi'nden, belediye başkanının dışında Özel Kalem Müdürü Kadir Çelik de katılmıştı.

GAP RADYOSUNDA KONUŞTU..
Bu arada Belediye Başkanı Çakır'ın, TRT GAP Diyarbakır Radyosu'ndaki "Güncel" programına telefonla katılarak, Ramazan etkinliklerini anlattığı bildirildi.

Belediyeden konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır TRT Gap Diyarbakır Radyosu’nda canlı olarak yayınlanan Hasan Yılmaz, Arzu Yortçu ve Ayşegül Anık’ın yapımcılığını, Arzu Duraner’in de sunuculuğunu yaptığı “Güncel” adlı programa telefonla bağlanarak, Ramazan Etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

26 Ağustos Çarşamba günü yayınlanan “Güncel” adlı canlı yayın programına telefonla bağlanan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını ve huzur içerisinde geçirilmesini dileyerek, Malatya Belediyesi olarak Ramazan ayında, daha önceden tespit edilmiş olan dar gelirli vatandaşlara sıcak yemek ve kuru gıda yardımlarının yapıldığını belirtti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İftar Çadırının bu yıl da kurulduğunu ifade eden Başkan Çakır, Malatya’nın merkezi bir noktasında kurdukları iftar çadırı ile günlük 1500 civarında vatandaşa iftar yemeği verildiğini söyledi.

Malatya Belediyesi olarak yine şehrin merkezi bir noktasında Dini Yayınlar ve Kitap Fuarının 20’ncisini düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fuara il içinden ve il dışından kitap firmalarının katıldığını söyledi. Başkan Çakır, “30 gün açık kalacak olan Kitap Fuarımız Ramazan ayına uygun olarak sürüyor. Sabah saat 10.00’dan akşam 22.00’ye kadar açık olan fuarımıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyorlar” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında ayrıca Sümerpark’ta da ayrı bir program düzenlendiğini belirterek, “Programımızın içeriği 30 gün devam ediyor. Her akşam kukla gösterilerimiz, Hacivat – Karagöz oyunlarımız var. Sohbetler, tasavvuf musikisi, tiyatro gösterimi gibi etkinlikler yapılıyor. Yani her akşam 4-5 etkinlik sergiliyoruz ve çok coşkulu bir kalabalık oluyor. Bir festival havasında, şehrin iki üç ayrı noktasında organizasyonumuz devam ediyor” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız